avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibila recunoasterea copilului in certificat de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibila recunoasterea copilului in certificat de catre tatal biologic si nu de pers cu care sunt casatorita?

sunt casatorita de aproximativ 2 ani. la scurt timp de la casatorie am pierdut orice legatura cu sotul. mi-am refacut viata si sunt insarcinata. la nastere copilul meu poate fi recunoscut de tatal biologic? in acelasi timp as vrea ca persoana cu care sunt casatorita sa nu aiba niciun drept asupra copilului nostru
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:15, 19 Iunie 2015
In Romania nu se poate asa ceva.
va asteapta un proces de tagada de paternitate, inlaturati pe sot din certificat si apoi il poate recunoaste tatal biologic.
daca tagada de paternitate e ceruta de tatal biologic, se stabileste paternitatea fata de el in acelasi proces.
Recunoasterea se poate face prin declaratie notariala, insa nu se poate opera in actul de nastere a copilului pana la tagada paternitatii sotului.
Va trebuie date despre sot, actiune in instanta, expertiza IML, martori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)