avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi tutore

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt drepturile tutorelui dupa ce obtine hotararea judecatoreasca definitiva? Sunt interesat daca poate vinde un bun imobil a persoanei pusa sub interdictie, bun care nu este casa proprietate a acesteia, ci doar un alt imobil de care nu poate sa aiba nimeni grija, iar banii respectivi ar merge in contul persoanei pusa sub interdictie si s-ar folosi doar la plata utilitatilor si a ingrijirii acesteia. Specific ca suntem o familie foarte unita care dorim binele acestei persoane care locuieste in casa ei si nu vrem sa ne atingem de proprietatea ei sub nici o forma. Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: office1zoran , utilizator 20:12, 22 Iunie 2015
Înstrăinarea bunurilor mobile ce aparțin persoanei aflate sub tutelă poate avea loc doar cu acordul Autorității tutelare, care va aprecia dacă acest demers este în beneficiul persoanei aflate sub tutelă.
Multumesc, dar care sunt pasii pentru a obtine acest acord? Banuiesc ca e vorba de Autoritatea Tutelara din Judetul respectiv? Ce tip de hartie sau act vom primi pe care sa-l accepte notarul? Exista probleme pe care Autoritatea Tutelarea ni le poate crea sau, mai bine zis, cum se procedeaza exact?

Si am observat ca spuneti de bunuri mobile. dar cele imobile?
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
office1zoran, utilizator
Da, despre bunuri imobile este vorba :)
Cei de la Autoritatea tutelară din cadrul primăriei de la domiciliul persoanei puse sub tutelă vă vor da un document prin care-și exprimă acordul la vânzare, în caz că vor fi de acord. Desigur că ar putea să considere că vânzarea imobilului nu aduce beneficii persoanei respective și în acest caz nu-și vor da acceptul.Tutorele poate doar administra bunurile, însă când vine vorba despre înstrăinare, este mai complicat.
Și dacă veți primi acceptul pt vânzare, va trebui să justificați cu acte fiscale fiecare leuț cheltuit doar în beneficiul persoanei în discuție.
In primul rand, apreciez raspunsurile dvs si apreciez bunavointa si timpul dedicat acestui site si noua utilizatorilor.

Noi asa vom face, vom justifica cu chitante fiecare leutz. Noi avem grija de aceasta persoana de ani de zile si fiecare banutz cheltuit poate fi justificat fara probleme. Este vorba de o casa ramasa mostenire de la parinti, in care nu sta nimeni si practic inghite niste bani (impozite, putine utilitati). Aceasta proprietate se va ruina daca nimeni nu are grija de ea: in beneficiul intregii familii, unde persoana pusa sub tutela este doar co-proprietar, este mai bine sa fie vanduta, iar partea persoanei sa fie folosita in scopul ingrijirii acesteia. Credeti ca in acest caz avem sanse mai mari sa obtinem acest acord?

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei locuinte al carei proprietar este pus sub interdictie judecatoreasca peskaroosh peskaroosh Buna ziua . Mama mea este pusa sub interdictie judecatoreasca ( are Alzheimer ) , tatal meu este desemnat tutore . Mama are mostenire ( cu act de proprietate ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie carmenvdv carmenvdv Buna ziua, Problema suna asa: matusa sotului meu sufera de boala Alzheimer, nu are urmasi, mostenitori. Sotul impreuna cu sora lui o ingrijesc. Matusa are 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament al unei persoane care are curator lani lani va rog sa ma lamuriti asupra unei probleme care este f.importante petnru mine. Sunt unica mostenitoare a parintilor mei. Ei doresc sa vanda apart.lor ... (vezi toată discuția)