avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punerea sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punerea sub interdictie

Buna ziua,
Problema suna asa: matusa sotului meu sufera de boala Alzheimer, nu are urmasi, mostenitori. Sotul impreuna cu sora lui o ingrijesc. Matusa are 2 proprietati, una in oras si una la tara unde isi are si domiciliul. Deoarece intretinerea casei din oras nu se mai justifica ar dori s-o vanda. Intrebarea este cum se poate face acest lucru in conditiile in care autoritatea tutelara unde are matusa domiciliul a refuzat sa elibereze o decizie de curatela in acest sens, indicandu-ne sa obtinem punerea sub interdictie a matusii. Dupa punerea sub interdictie si numirea sotului ca si tutore al matusii este posibila vanzarea uneia din proprietatile acesteia? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmenvdv , utilizator 09:15, 16 Martie 2010
Da, ulterior punerii metusii sub interdictie( lucru ce se va realiza in instanta) , si dupa numirea dvs. ca tutore, va fi p[osibila instrainarea imobilului, insa, tot cu acordul autoritatii tutelare din cadrul primariei de la domiciliul matusii.
buna ziua.
va trebui sa depuneti la judecatorie o actiune de punere sub interdictie a doamnei in cauza.
competenta de solutionare a actiunii apartine judecatoriei din raza de domiciliu a persoanei a carei punere sub interdictie se solicita.
cererea este scutita de taxa de timbru, dar aveti nevoie de inscrisuri care sa probeze lipsa de discernamant a doamnei .
dupa desemnarea de catre instanta de judecata a tutorelui, acesta va putea efectua acte de dispozitie cu privire la bunurile persoanei puse sub interdictie , doar cu acceptul autoritatii tutelare.
Punerea sub interdictie e de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiclieaza cel lipsit de discernamant.Expertiza psihiatrica e obligatorie.
Multumesc tuturor celor care au avut amabilitatea de a-mi raspunde!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Tutore niclaus niclaus tutore:daca am domiciliul in apropierea persoanei cu handicap psihic dar sant rezident in strainatate as putea deveni tutore pentru persoana respectiva?Relatia ... (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)