avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punerea sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punerea sub interdictie

Buna ziua,
Problema suna asa: matusa sotului meu sufera de boala Alzheimer, nu are urmasi, mostenitori. Sotul impreuna cu sora lui o ingrijesc. Matusa are 2 proprietati, una in oras si una la tara unde isi are si domiciliul. Deoarece intretinerea casei din oras nu se mai justifica ar dori s-o vanda. Intrebarea este cum se poate face acest lucru in conditiile in care autoritatea tutelara unde are matusa domiciliul a refuzat sa elibereze o decizie de curatela in acest sens, indicandu-ne sa obtinem punerea sub interdictie a matusii. Dupa punerea sub interdictie si numirea sotului ca si tutore al matusii este posibila vanzarea uneia din proprietatile acesteia? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmenvdv , utilizator 09:15, 16 Martie 2010
Da, ulterior punerii metusii sub interdictie( lucru ce se va realiza in instanta) , si dupa numirea dvs. ca tutore, va fi p[osibila instrainarea imobilului, insa, tot cu acordul autoritatii tutelare din cadrul primariei de la domiciliul matusii.
buna ziua.
va trebui sa depuneti la judecatorie o actiune de punere sub interdictie a doamnei in cauza.
competenta de solutionare a actiunii apartine judecatoriei din raza de domiciliu a persoanei a carei punere sub interdictie se solicita.
cererea este scutita de taxa de timbru, dar aveti nevoie de inscrisuri care sa probeze lipsa de discernamant a doamnei .
dupa desemnarea de catre instanta de judecata a tutorelui, acesta va putea efectua acte de dispozitie cu privire la bunurile persoanei puse sub interdictie , doar cu acceptul autoritatii tutelare.
Punerea sub interdictie e de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiclieaza cel lipsit de discernamant.Expertiza psihiatrica e obligatorie.
Multumesc tuturor celor care au avut amabilitatea de a-mi raspunde!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)
Tutore niclaus niclaus tutore:daca am domiciliul in apropierea persoanei cu handicap psihic dar sant rezident in strainatate as putea deveni tutore pentru persoana respectiva?Relatia ... (vezi toată discuția)