avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tutore
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tutore

tutore:daca am domiciliul in apropierea persoanei cu handicap psihic dar sant rezident in strainatate as putea deveni tutore pentru persoana respectiva?Relatia este frate sora iar mama(actualul tutore) ar dori schimbarea tutoratului, cauza fiind vârsta inaintata.In cazul tutorelui din afara familiei foarte apropiate , ce beneficii ar avea acesta din imobilul persoanei cu handicap daca acesta este mostenire impreuna cu fratii si surorile persoanei cu handicap?Multumesc
Textele de lege pentru punerea sub interdictie sunt valabile atat pentru minor cat si pentru major. Punerea sub interdictie o face instanta de la domiciliul persoanei pentru care se cere punerea sub interdictie. Ca urmare a punerii sub interdictie instanta de tutela numeste un tutore care il va reprezenta legal pe cel pus sub interdictie. Acest tutore va da socoteala pentru toate actele pe care le face in indeplimirea tutelei. Actele de dispozitie facute in tutela se autorizeaza de instanta de tutela.
Asta daca va referiti la tutela, exista posibilitatea numirii unui curator cand persoana nu are handicap sau are doar un handicap fizic nu si mental, aceasta se numeste curatela persoanei cu capacitate deplina de exercitiu. De obicei aceste cazuri se rezolva la Autoritatea Tutelara.

Faptul ca postati o intrebare pe forum, nu atrage obligatoriu un raspuns, nimeni nu este obligat sa va raspunda. De asemenea aveti la dispozitie sa consultati un avocat care sa va indrume in demersurile pe care le doriti sa le intreprinda.

Iar referitor la ceea cea ati intrebat mai sus, cam greu sa adminsitarti si sa o reprezentati legal pe sora fiind in strainatate.
va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre curator si reprezentant legal al unui adult cu handicap grav? animarsrl animarsrl Buna ziua, va rog sa mi spuneti si mie daca reprezentantul legal al unui adult cu handicap grav este tot una cu notiunea de curator al adultului cu handicap ... (vezi toată discuția)
Curatela persoana majora, bolnava, internata intr-un azil ramo1305 ramo1305 Buna ziua, O femeie in varsta, cu probleme de sanatate, fara sot, copiii, nu se mai poate ingriji singura. Singura ruda in viata este fratele, care a ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)