tutore:daca am domiciliul in apropierea persoanei cu handicap psihic dar sant rezident in strainatate as putea deveni tutore pentru persoana respectiva?Relatia este frate sora iar mama(actualul tutore) ar dori schimbarea tutoratului, cauza fiind vârsta inaintata.In cazul tutorelui din afara familiei foarte apropiate , ce beneficii ar avea acesta din imobilul persoanei cu handicap daca acesta este mostenire impreuna cu fratii si surorile persoanei cu handicap?Multumesc
Textele de lege pentru punerea sub interdictie sunt valabile atat pentru minor cat si pentru major. Punerea sub interdictie o face instanta de la domiciliul persoanei pentru care se cere punerea sub interdictie. Ca urmare a punerii sub interdictie instanta de tutela numeste un tutore care il va reprezenta legal pe cel pus sub interdictie. Acest tutore va da socoteala pentru toate actele pe care le face in indeplimirea tutelei. Actele de dispozitie facute in tutela se autorizeaza de instanta de tutela.
Asta daca va referiti la tutela, exista posibilitatea numirii unui curator cand persoana nu are handicap sau are doar un handicap fizic nu si mental, aceasta se numeste curatela persoanei cu capacitate deplina de exercitiu. De obicei aceste cazuri se rezolva la Autoritatea Tutelara.
Faptul ca postati o intrebare pe forum, nu atrage obligatoriu un raspuns, nimeni nu este obligat sa va raspunda. De asemenea aveti la dispozitie sa consultati un avocat care sa va indrume in demersurile pe care le doriti sa le intreprinda.
Iar referitor la ceea cea ati intrebat mai sus, cam greu sa adminsitarti si sa o reprezentati legal pe sora fiind in strainatate.
Tutela adultului
at2005
Buna ziua. Am cateva intrebari legate de tutela adultului. Avem un baiat cu handicap grav mental si este adult. Pentru ca nu are discernamant am facut tutela, ... (vezi toată discuția)