avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca am conventie de munca?

buna,as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca am o conventie de munca din 28.10.2014 si copilul ar trebui sa se nasca la sfarsitul lui octombrie 2015 inceputul lui noiembrie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rucsandra1 , utilizator 20:13, 19 Iunie 2015
1. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Sunt considerate venituri supuse impozitului pe venit veniturile obţinute de persoane fizice pe baza contractelor sau convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil?

Solutie:
La calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se pot lua în considerare veniturile obţinute din activităţi independente - veniturile comerciale din prestări servicii, precum şi venitul obţinut în baza unei convenţii civile de prestări de servicii, acesta fiind supus impozitului pe venit şi realizat în urma unei activităţi prestate.

2. Asadar raspunsul este afirmativ.

3. Indepliniti si conditia celor 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil numai din venituri obtinute prin conventie civila oanaoana1977 oanaoana1977 Buna ziua, sunt insarcinata si am venituri obtinute numai din conventii civile. pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? in ce conditii? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Poate beneficia de indemnizatie de crestere copil o doamna care are conventie civila de mai mult de 12 luni si a obtinut venit la care a achitat ... (vezi toată discuția)
Venituri independente pentru ccc Darr Darr Buna ziua ! Am depus dosarul pentru indemnizatie si nu imi sunt luate in calcul toate veniturile. Este vorba despre veniturile obtinute in baza unei conventii ... (vezi toată discuția)