avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ajutor ! impozit camion
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ajutor ! impozit camion

In luna martie 2008 am achizitionat 2 camioane din Spania. Din luna martie 2008 pana in luna iunie 2009 camioanele nu au fost inmatriculate deci nu am circulat cu ele. In aceasta luna m-am hotarat sa inscriu unul din camioane, am platit taxa de poluare si cand am fost la primaria din localitate sa inregistreze masina m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit plus penalizari din anul 2008, acest impozit ridicandu-se la valoarea de 2500 lei pentru fiecare camion.
Se poate contesta faptul ca eu nu am folosit deloc masina si trebuie sa platesc impozit pe ea?
Cel mai recent răspuns: anca_zse , utilizator 22:44, 6 Iulie 2009
Din pacate nu aveti ce contesta intrucat conform art. 264 din Codul fiscal dvs. trebuie sa platiti acest impozit.

În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, taxa asupra mijlocului de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.

Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.
Suntet obligat sa platiti acest impozit pe camioane.
impozitul pt. mijl, de transport nu se plateste pentru ca acestea circula ci pentru ca se afla in proprietatea dvs. pt cele ce circula se plateste in plus asigurarea, taxa de drum etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit auto alex_bxl alex_bxl Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 ... (vezi toată discuția)
Intarziere inregistrare fiscala cumparare auto C_Catalin C_Catalin Buna ziua, Doresc sa achizitionez o masina inmatriculata deja in Romania si la care impozitul este de cca. 900 RON/an. Doresc ca inmatricularea pe numele ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata impozit masina Monica H. Monica H. in 2007 am cumparat o masina...in 2008 m am casatorit si mi am schimbat domiciliul....intrebarea mea este: unde platesc acum impozitul pt masina??? la primaria ... (vezi toată discuția)