avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc-camin cu 2 scari - legalitate impunere plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc-camin cu 2 scari - legalitate impunere plata reparatii pentru ambele scari

Buna ziua,
este legal sa platesc reparatiile la ambele scari, intr-un bloc cu doua scari ce comunica intre ele, desi pe buletin figurez doar pe o scara ( normal), contractul e doar pe o scara iar impozitul il platesc la adresa de pe scara respectiva ????
Administratorul de la asociatia de proprietari ma obliga la acest lucru, altfel nu-mi incaseaza cheltuielile pe luna respectiva si daca aman plata mi se adauga penalitati mult si bine ...
Cu multumiri anticipate, astept raspuns
O zi placuta!
Este o singura asociatie cu doua scari?
anarylia a scris:
..este legal sa platesc reparatiile la ambele scari, intr-un bloc cu doua scari ce comunica intre ele, desi pe buletin figurez doar pe o scara ( normal)..?

Da, este normal pentru ca scarile sunt in aceeasi asiciatie, acelasi bloc, dar mai ales pentru ca au poate multe in comun: subsol, holuri, terase, instalatii de alimentare.. Nu are importanta ca figurati in "buletin" pe o scara, tot asa cum nu are importanta ca figurati la un etaj, la un apartament...

Daca la nivelul imobilului de locuit in comun exista asociatie de proprietari unica,reparatiile la parti comune se repartizeaza tuturor proprietarilor-functie de cota indiviza
Depinde de:
- daca asa se procedeaza deobicei cu toate reparatiile, indiferent pe ce scara sunt facute;
- daca nu se procedeaza astfel si de fiecare data, atunci depinde despre ce reparatie este vorba.

Poate reusiti sa ne lamuriti asupra acestor doua chestiuni.
Daţi detalii despre ce reparaţii e vorba, să ne luminăm ! Că dacă e pe proprietate comună, ar trebui să se plătească - totul e la comun - e legea aiurea, trebuie umblat serios la modificarea ei, pentru că nu poţi plăti ce a stricat altul.
Dar mai e ceva - de ce să plătiţi dvs., pentru că legal ar trebui să se plătească din Fondul de Reparaţii, pentru care ar fi trebuit să cotizaţi, conform legii.
Dacă n-au Fond de Reparaţii constituit, reclamaţi-l pe Administrator !

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Coloana apa calda/rece proprietate comuna sau nu ? bogdanro2005 bogdanro2005 Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta macar cu niste sfaturi. Sunt membru a unei asociatii de proprietari din bucuresti . Trebuie schimbata intreaga coloana de ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza floripruna floripruna Buna ziua, Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui ... (vezi toată discuția)