avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt amenintat ca voi fi dat in judecata pentru o suma ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt amenintat ca voi fi dat in judecata pentru o suma restanta

Buna seara, stimati specialisti.
Am si eu o nelamurire cu care sper sa ma puteti ajuta.

Am comandat de la un magazin online doua produse care au fost livrare la dati diferite. Primul produs a fost livrat insa fara ramburs, iar cel de-al doilea a fost livrat cu 2 saptamani intarziere si cu ramburs mai mic, sa zic asa, magazinul aici facand o incurcatura si taxandu-ma doar pentru cel de-al doilea produs si putin din primul. (Primul produs - pret aprox. 100 dolari, al doilea produs aprox. 200 dolari, eu am platit la sosirea celui de-al doilea colet aprox. 220 dolari, cu taxele de curierat incluse).
Initial am crezut ca este vorba de un discount pentru disconfortul cauzat de intarzierea cu care a fost livrat produsul respectiv, la telefon spunandu-mi-se ca voi fi "recompensat".

La doua luni dupa ce am ridicat si folosit produsele, am primit un email de la magazinul respectiv spunandu-mi sa achit de urgenta taxa ramasa. Am raspuns la email insa nu am primit raspuns, nu i-am mai contactat ulterior. Am uitat sa mentionez, magazinul este din afara, insa livreaza si in Romania prin DHL. Acest lucru se intampla prin luna aprilie (comanda onorandu-se in luna februarie).

Acum cateva zile am primit un email de la o firma angajata de magazinul respectiv (creditlimitsinternational.com) care ma ameninta ca ma va da in judecata daca nu platesc suma restanta.

Problema este ca magazinul imi cere acum o suma mult mai mare decat cea ceruta initial pentru "intarzierea platii" si comisionul firmei respective.

Sunt obligat sa platesc aceasta suma nejustificata? Pot fi dat in judecata pentru greseala lor?

Daca prezinta interes, suma ceruta de aceasta firma este de 190 de dolari, 80 fiind suma restanta, iar 110 penalizari si comisioane.
Cel mai recent răspuns: danielpop393 , utilizator 21:30, 21 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspunsul promt si detaliat.

Firma respectiva ma ameninta ca va apela la avocatul lor din Bucuresti pentru a ma da in judecata daca nu achit suma in 7 zile.

Ce fac daca chiar inainteaza un proces impotriva mea?
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles, dar conform dumnealor, au incercat deja o rezolvare pe cale amiabila prin e-mail-ul respetiv pe care mi l-au trimis.

Daca vor inainta un proces, chiar si fara sanse de castig, tot voi pierde timp si bani cu avocatul, deplasarile si asa mai departe, situatie in care cred ca ar fi mai simplu daca as plati suma restanta.

As vrea sa stiu, insa, care sunt sansele ca sa duca acest caz in instanta. De asemenea, de ce nu m-au sunat pana acum, tinand cont ca au numarul meu de telefon? Am aflat ca am primit si o scrisoare de la ei la adresa pe care am comandat produsele (intre timp m-am mutat in alt oras, de abia astazi am aflat de scrisoarea respectiva cand am luat legatura cu noii proprietari).
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
danielpop393, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Colet expediat fara plata ramburs 4ndr31s 4ndr31s Buna ziua, Sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Pe scurt speta este urmatoarea: - am dat comanda de cateva produse la o firma din bucuresti (comanda ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale Augustin.dinu Augustin.dinu Buna Ziua. Am comandat de pe in site din Ro o pereche de adidasi care vin din Uk. la cateva zile am primit email de la DHL cu cateva documente ce trebuiau ... (vezi toată discuția)
Comanda pe magazin online, neonorata dar incasata dorugeorgel dorugeorgel Buna ziua, Cu o saptamana in urma am plasat o comanda pe magazinul online al unei firme cunoscute din Romania. Am comandat produsul si am platit cu card. ... (vezi toată discuția)