avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua , in data de 19.06.2015 am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu fiola din care a rezultat o alcoolemie de 0.68 .
Cat imi o sa-mi iasa la probele biologice ?
Intrebarea mea este care poate fi cel mai bun caz in aceasta situatie (dar cea mai rea?) , tinand cont ca nu am mai avut nici o abatere nici o amenda de cand am luat permisul (3 ani si ceva) (cazier curat) si as dori sa mai stiu daca imi va aparea pe cazier ceva.
Este posibil sa primesc sentinta cu executare (nu s-au produs victime omenesti sau pagube materiale) ?

Imi cer scuze , am gresit sectiunea , daca poate un moderator sa-i dea delete.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
TNA, utilizator
Cel mai recent răspuns: TNA , utilizator 12:13, 23 Septembrie 2015
Daca sunteti condamnat veti avea cazier.
Puteti incerca insa sa va aparati si poate aveti noroc sa scapati de cazier.
La probele biologice este posibil sa iasa undeva la dublul valorii din aerul expirat.
Amanarea aplicarii pedepsei este o solutie buna pentru dvs, situatie in care veti ramane si cu permisul, veti avea un termen de supraveghere de 2 ani in care daca nu savarsiti din nou o infractiune, nu vi se mai aplică pedeapsa şi nu mai sunteti supus niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită.
Avand insa in vedere ca veti avea o valoare destul de mare la probele biologice, este posibil ca instanta sa se orienteze spre suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, care presupune condamnarea dvs, situatie in care permisul se anuleaza si veti figura si cu cazier. Din precizarile pe care le-ati facut, cu executare efectiva nu poate fi vorba.
Deci in niciun caz nu mai poate fi vorba de o valoare de sub 0.8 in sange .
Amanarea aplicarii pedespei unde poate fi ceruta ? Cand deja am fost dus in instanta?
Dupa ce o sa primesc rezultatele probelor biologice , in ce masura ma va ajuta o recaclulare ?
Din experienta dvoastra ce sanse sunt ca , cazul sa se opreasca la procuror tinand cont de ce am specificat anterior?
Multumesc.
Este prematur sa facem aprecieri avand in vedere ca nu cunoasteti valoarea probelor biologice, dar inclin sa cred ca veti fi trimis in judecata raportat la valoarea din aerul expirat care este mare.
O singura intrebare mai am .

Daca la probele de sange sunt gasit "in urcare" v-a afecta decizia instantei de judecata?

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul) mcchris mcchris Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un ... (vezi toată discuția)
An fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest razvan ruja razvan ruja buna am si eu o intrebare am fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest si as dori sa st ce mi se intapla ca nu sti nimik as dori sa stiu in sange cam cat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)