Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind zona si nefiind semnalizata intersectia am fost oprit de catre agentul de circulatie, mi s-a facut testarea cu etilotestul rezultand 0,74 alcoolemie in aerul expirat. La ce urmari as putea sa ma astept in acest caz? Mentionez ca am platit analizele insa nu am primit nici un raspuns pana in prezent.
Veti fi citat la politie in calitate de suspect.
Vi se va aduce la cunostinta acuzatia, drepturile si obligatiile si dati o declaratie daca doriti. La o data ulterioara veti fi citat in calitate de inculpat.
Valoarea alcoolemiei din sange o sa iasa undeva la dublul valorii din aerul expirat. Este posibil in functie de perioada de timp trecuta de la depistare pana la prelevare, sa se solicite calculul retroactiv al alcoolemie.
De principiu, veti fi trimis in judecata.
La individualizarea pedepsei se va tine cont de circumstantele reale si personale.
Daca veti fi condamnat, permisul se anuleaza.
Nu se anuleaza nici un permis. La condamnare, daca nu aveti antecedente, primiti cu conditia sa colaborati cu procurorul si politia, undeva cam 2 ani cu suspendare si puteti primi si munca in folosul comunitatii. Imdediat dupa ce sentinta ramane definitiva va recuperati permisul fara nici o alta formalitate. Veti fi in evidenta serviciului de probatiune pe durata sentintei.
@dietmarkrutsch:
Modalitatea de individualizare este stabilita de judecator in raport de circumstantele reale si personale. Daca va fi condamnat, permisul se anuleaza.
Condamnarea presupune ca judecatorul sa dispuna o pedeapsa constand in amenda
penala sau o inchisoarea.
In cazul pedepsei inchisorii se poate dispune suspendarea executarii sub supraveghere.
Mai exista posibilitatea ca judecatorul sa dispuna renuntarea la aplicarii pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, situatie in care permisul nu se anuleaza. Aceaste 2 modalitati de individualizare nu reprezinta hotarari de condamnare.
Mai este posibil in cazul amanarii aplicarii pedepsei ca judecatorul sa dispuna ca obligatie sa nu conduca in termenul de supraveghere.
In cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere aceasta obligatie se poate dispune ca pedeapsa complementara.
@dietmarkrusth: Ar fi mai bine sa vorbiti in cunostinta de cauza. Permisul se va anula si va primi si o pedeapsa binemeritata (eventual cu suspendare in functie de "palmares"). Vor trece aproape 2 ani pana va putea sa dea din nou examen ptr un nou permis, daca face recurs la sentinta initiala, Daca nu face recurs, are sansa sa poata da de permis cam in 18-20 de luni. Judecatorii sunt plini de dosare de acest fel...si nu se grabesc. Deh, invatare de minte