avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxe in podul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxe in podul blocului

Buna ziua. Recent am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apt. aflandu-se la etajul 5/5 al blocului.
In actele imobilului etajul 5 figureaza ca si mansarda, adica blocul are structura de P+4E+M, podul nefigurand in acte. Cativa vecini de la etajele inferioare doresc sa isi faca boxe in pod, lucru cu care nu suntem de acord noi cei de la ultimul etaj.
Acum, eu vreau sa stiu daca legal au dreptul sa faca boxe sau cum as putea eu impreuna cu ceilalti vecini de la etajul 5 sa impiedicam acest lucru.
Banuiesc ca au nevoie de ceva semnaturi. Inca nu avem infiintata asociatie de proprietari.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2015
BogdanBubu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:53, 1 Iulie 2015
Daca podul nu figureaza in acte, nu stiu daca structura de rezistenta permite construirea boxelor cu greuatea aferenta acestora si cu ce se depoziteaza acolo. Daca se apuca de lucru, anuntati Inspectoratul de Stat in Constructii.
Initial desfasurati demersuri pentru a intra in legalitate cu extinderea
Legal pentru a putea achizitiona bunul imobil era necesar sa existe inclusiv extrasul de carte funciara-care in cazul expus de dvs nu prevede extinderea
Dupa ce obtineti formalitatile legale pentru spatiul cu destinatia de locuinta,solicitati notarea in cartea tehnica a imobilului
Explicati celor interesati pentru boxe ca imobilul nu a fost proiectat cu spatii anexe=boxe
Scuze ca raspund dupa atata timp.
Deci, situatia sta cam asa: Initial autorizatia de constructie a fost de P+2E+Pod Tehnic. Apoi s-a facut act aditional rezultand P+4E+M. Pana la urma s-au construit P+5E+P, dar in acte este trecut ca fiind P+4E+M(deci etajul 5 este trecut ca si mansarda).
Am semnat deja vanzarea cu dezvoltatorul, podul existand dar nefiind trecut in acte.
Ce este de facut?
Etajul e clar diferit de mansarda... Exista receptia lucrarii? A venit cineva de la primarie? Totusi, abaterea de la proiect e foarte usor de constatat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)