Andreea Lisievici a scris:
Sediul formei de exercitare va fi si sediul tau profesional, deci cel cu care te vei identifica din punct de vedere fiscal. Administratia financiara de la sediu este cea care iti va elibera codul de identificare fiscala scop in care aici vei depune declaratia 070 in 2 exemplare (din care unul ti se inapoiaza cu nr de inregistare), copia actului de identitate şi copia hotararii de inscriere in tabloul avocatilor. In aproximativ 2 saptamani iti ridici de aici codul de identificare fiscala. Dupa acest moment, ca avocat te vei identifica prin cod fiscal si sediu, in loc de CNP si domiciliu. Numai in obligatiile de plata a impozitului vei folosi in continuare CNP-ul.
O nelamurire Andreea,
Ce se intampla daca m-am inregsitrat doar intr-o singura parte iar domiciliul nu coincide cu sediul profesional, cum spuneai?
caz concret:
in 2009 (martie) cand mi-au iesit deciziile, am facut urmatoarele:
- m-am dus la Miercurea Ciuc (domiciliu) unde am depus declaratia estimativa de venit si 070. Cabinetul de avocat cu care colaboram la momentul respectiv avea sediul in Bucuresti, Sector 3. Eu fiind convins ca e bine ce fac iar cei de la adm fin din m-ciuc fiind lipsiti de practica in acest domeniu, mi-au eliberat ei CIF-ul cu "sediul profesional" pe adresa de domiciliu.
deci, am si cif eliberat de adm fin de la domiciliu nu de la sediul cab av.
din cate stii, cam ce ar fi de facut, caci aia de la m-ciuc sunt pe langa subiect