avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal ia stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal ia stimulent de insertie

Buna ziua !
daca sotul vrea sa ia concediu de crestere a copilului si nu sta acasa nici macar o zi si cand depune actele pt concediu depune si cererea de stimulent de intoarcere mai repede la servici,el o sa primeasca stimulentul de 500 lei incepand cu prima luna ? si pt cat timp ,timp de 1 an sau de 2 ani o sa primeasca stimulentul ?pt cat trebuie sa depuna dosarul pt concediul de crestere a copilului pt un an sau 2 ani ca sa poata primi stimulentul de insertie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:43, 22 Iunie 2015
1. Se poate solicita direct stimulentul de insertie fara sa mai intre in CCC.

2. Stimulentul de insertie se acorda pana implineste copilul 2 ani.

3. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil sabina84 sabina84 Intrebarea mea este,care sunt pasii care trebuie sa-i faca pentru a beneficia de CCC in situatia urmatoare; Copilul este nascut la data de 15 sept.2014 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si indemnizatie de crestere copil ileana01 ileana01 Buna ziua, as vrea sa stiu daca sotul, in cazul in care aplica pt stimulentul de insertie,se poate schimba dupa 2-3 luni in concediu de crestere copil? (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la munca din cic cu insertie Isfan Isfan Buna ziua, Sunt insarcinata in ultimul trimestru, casnica - fara venituri. In CIC va intra sotul meu pentru un an. Intrebarea mea este: daca totusi nu ne ... (vezi toată discuția)