avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA

Buna seara . Va rog sa-mi spune-ti unde sa ma adresez in cazul in care fostul meu sot nu respecta programul de vizitare al copilului minor pe care il avem , in sensul ca il ia doar dupa bunul lui plac , nu respecta decizia judecatoreasca . Va multumesc.
La Asistenta sociala care s-a ocupat de incredintarea copilului.....
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
In speta se poate vorbi despre savarsirea infractiunii prevazute de art 307 cod penal: nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
2007_rozi a scris:

In speta se poate vorbi despre savarsirea infractiunii prevazute de art 307 cod penal: nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.

Asta inseamna ca se poate adresa direct in instanta?
Organul de cercetare penala....parchet sau politie.
daniela vorovenci a scris:

La Asistenta sociala care s-a ocupat de incredintarea copilului.....

Fostul sot trebuie sa inteleaga ca tocmai pentru a nu exista situatii conflictuale exista o hotarare judecatoreasca privind dreptul de vizita.
Asa incat, orice nerespectare a acesteia conduce la savarsirea unei infractiuni , anume nerespectarea hotararilor judecatoresti ..Daca va dori sa ia copilul intr-un interval de timp nepermis , opuneti-va cu vehementa.
Conteaza mult si atitudinea dumneavoastra, care trebuie sa transpara determinare, dorinta de a-i stopa actiunile.
Programul e unul prestabilit dupa anumite criterii , se desfasoara intr-un anumit mod , iar respectarea acestuia e reglementata de dispozitii imperative .

Asa incat, daca , printr-o discutie amiabila cu fostul sot aceste aspecte nu se reglementeaza de nici un fel ,prin care sa-i aduceti in vedere si efectele actiunilor sale , nu va ramane decat sa uzati de calea legala , care implica sesizarea Politie/a Parchetului , cu o plangere penala.

Succes.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Program vizita robertalex robertalex Buna ziua, Am sa incerc sa expun problema mea cat se poate de la obiect. In ianuarie 2008 am divortat din culpa comuna fara motivarea actiunii de fosta ... (vezi toată discuția)