avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat intre doua persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat intre doua persoane fizice

se poate incheia un contract de comodat intre doua persoane fizice ne autorizate?
eu vreau sa inchei un contract de comodat pt un apartament pe o durata de un an .
Cel mai recent răspuns: vlad589 , utilizator 12:58, 28 Mai 2013
Bineinteles ca se poate....este optiunea dumneavoastra.
doua persoane fizice ne autorizate
La ce va referiti mai exact?Sigur , contractul de comodat- contract unilateral , cu titlu gratuit- prespune simpla exprimarea a acordului de vointa al partilor contractante , e un act sub semnatura privata .
Daca doriti certitudine cu privire la drepturile/obligatiile partilor contractante , sa aveti o viziune corecta asupra pozitiei acestora , ati putea apela la un avocat care sa va lamureasca asupra acestor aspecte.
Probabil doriti sa stiti daca este obligatoriu sa il autentificati sau nu?....
Nu ati imprumutat niciodata unui vecin sau unui prieten un obiect din gospodaria dvs.?
Eu sunt convinsa ca da. Dar ceea ce, probabil, nu stiati este ca prin chiar predarea acelui obiect pe care vecinul/prietenul se obliga sa-l restitue intr-un anumit termen ori dupa ce se va fi indestulat cu trebuinta lui, se incheia de fapt un ...contract de comodat (a carui denumire mai este si aceea de imprumut de folosinta).
Nu e asa ca nu ati avut nevoie de nici o autorizare? Nici pentru imprumutul de folosinta (= comodatul) locuintei nu aveti nevoie.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
romascanu, moderator
pentru contractul de comodat nu este instituita obligativitatea autentificarii .

Alte discuții în legătură

Mostenire melania-mia melania-mia buna ziua,am o intrebare,de o saptamana a murit tatal meu,in cat timp se poate face desbaterea mosteniri noi suntem 2 frati si mai e mama,iar fratele meu a re ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat carcasa carcasa buna ziua, pot sa fac un contract de comodat pentru locuinta unui cetatean strain? pana acum am avut un contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat mihaicraiova mihaicraiova Buna ziua..Se poate face un contract de comodat in alt judet decat cel in care se afla persoanele care doresc sa faca un contract de comodat pentru un ... (vezi toată discuția)