se poate incheia un contract de comodat intre doua persoane fizice ne autorizate?
eu vreau sa inchei un contract de comodat pt un apartament pe o durata de un an .
La ce va referiti mai exact?Sigur , contractul de comodat- contract unilateral , cu titlu gratuit- prespune simpla exprimarea a acordului de vointa al partilor contractante , e un act sub semnatura privata .
Daca doriti certitudine cu privire la drepturile/obligatiile partilor contractante , sa aveti o viziune corecta asupra pozitiei acestora , ati putea apela la un avocat care sa va lamureasca asupra acestor aspecte.
Nu ati imprumutat niciodata unui vecin sau unui prieten un obiect din gospodaria dvs.?
Eu sunt convinsa ca da. Dar ceea ce, probabil, nu stiati este ca prin chiar predarea acelui obiect pe care vecinul/prietenul se obliga sa-l restitue intr-un anumit termen ori dupa ce se va fi indestulat cu trebuinta lui, se incheia de fapt un ...contract de comodat (a carui denumire mai este si aceea de imprumut de folosinta).
Nu e asa ca nu ati avut nevoie de nici o autorizare? Nici pentru imprumutul de folosinta (= comodatul) locuintei nu aveti nevoie.
Mostenire
melania-mia
buna ziua,am o intrebare,de o saptamana a murit tatal meu,in cat timp se poate face desbaterea mosteniri noi suntem 2 frati si mai e mama,iar fratele meu a re ... (vezi toată discuția)