Buna ziua,
Sunt un operator economic si ma confrunt cu urmatoarea speta privind o licitatie depusa. Am depus o oferta in cadrul unei Asocieri, iar unul din asociati nu a putut prezenta bilantul aferent anului 2014, desi perioada maxima admisa trecuse (02.06.2015). Drept urmare, au fost depuse Declaratia privind cifra de afaceri si balanta sintetica la 31.12.2014.
Ulterior, am primit o solicitare de clarificari prin care ni se cere sa demonstram indeplinirea cerintei privind cifra de afaceri, avand in vedere faptul ca pentru asociatul X a fost depusa o balanta la 31.12.2014 neinsotita de o nota justificativa care sa precizeze motivele obective pentru care nu se poate depune bilantul aferent anului 2014.
Cerinta din Fisa de date era:
"Bilanturile contabile pentru anii, 2012 si 2013,2014 sau extrase de bilant, in cazul in care publicarea acestor bilanturi este prevazuta de legislatia tarii in care este stabilit ofertantul, inregistrat la organele competente sau raport de audit, dupa caz, sau orice alte documente echivalente care sa confirme cifra de afaceri."
La modalitatea de indeplinire era specificat: "Daca, din motive obiective, justificate corespunzator printr-o nota justificativa anexata, operatorul economic nu are posibilitatea de a prezenta documentele solicitate, acesta are dreptul de a-si demonstra situatia economica si financiara si prin prezentarea altor documente care sa reflecte o imagine fidela a situatiei".
Din cate stiu, cifra de afaceri poate fi confirmata si printr-o balanta la 31.12.2014, insa intrebarea mea este daca ne pot descalifica pe acest motiv (lipsa notei de justificare). Ma asteptam sa mi se ceara bilantul in baza documentelor depuse, nicidecum sa primim o asemnea solicitare.
Cel mai recent răspuns:
vlad nicolae , moderator
14:52, 24 Iunie 2015