avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere scutire impozit pe proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere scutire impozit pe proprietate

Buna ziua,
In urma decesului bunicii, mama a renuntat la garsoniera pe care aceasta a avut-o si prin urmare, eu am preluat-o. Dupa ce s-a eliberat certificatul de mostenitor si cf-ul ne-am dus la primarie sa anuntam schimbarea proprietarului. Eu am certificat de grad de handicap care imi permte sa fiu scutita de plata unor impozite, dintre care si cel pt proprietate/cladire. In momentul in care am depus la primarie actele pt schimbarea de proprietar nu am avut asupra si dovada pt cererea de scutire la plata impozitului. Din ceea ce stiu, actele pt schimbarea proprietarului trebuie depuse in termen de 30 de zile de la obtinerea ceritficatului si a cf-ului. Problema este ca a trebuit sa plecam din oras si nu am mai putut sa depun si cererea de scutire la plata impozitului. Daca merg si o depun cu intarziere, voi avea de platit penalitati sau vor fi probleme? Termenul de depunere a fost pana pe la jumatatea acestei luni.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:36, 24 Iunie 2015
Aspectul ca nu ati depus concomitent documentele care atesta calitatea de proprietar asupra bunului imobil ,cat si certificatul de incadrare in grad de handicap ,are drept consecinta ,ca nu veti putea beneficia de facilitatile disp L nr 448/2006 art 26 decat de la momentul depunerii certificatului de incadrare in grad de handicap=respectiv scutirea de la plata impozit /cladire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Scutiri de taxe pentru persoanele cu handicap mihaelaboaru mihaelaboaru Mama mea este incadrata in handicap de gradul 3 si i s-a spus ca este scutita de impozitul pe cladire si teren. La primarie i se refuza acest lucru pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit erdo attia erdo attia Buna ziua. Am o nelamurire, tatal meu este incadrat in gradul de handicap GRAV si conform codului fiscal si a legi 448/2006 este scutit de impozit pe cladiri ... (vezi toată discuția)