Buna ziua.Sunt angajata la o institutie publica pe o functie de executie .Pe 15 septembrie implinesc un an de la angajare.Dupa cat timp pot beneficia de concediu de odihna 6 luni? de la angajare sau un an de la angajare.Multumesc.
In cazul salariatilor incadrati in munca in timpul anului, durata concediului de odihna se va stabili proportional cu perioada lucrata de la incadrare la sfarsitul anului calendaristic respectiv, in raport cu vechimea in munca
salariatii din administratia publica au dreptul la un concediu de odihna platit de 21 de zile pentru o vechime de pana la 10 ani si de 25 de zile pentru o vechime de peste 10 ani;
salariatii din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare au dreptul la un concediu de odihna platit de 18 zile lucratoare pentru o vechime de pana la 5 ani, 21 de zile lucratoare pentru o vechime intre 5 si 15 ani si de 25 de zile lucratoare pentru o vechime de peste 15 ani;
salariatii din cercetare - incadrati in unitati bugetare - au dreptul la un concediu de odihna de 24 de zile lucratoare pentru o vechime in munca de pana la 5 ani, 26 de zile lucratoare pentru salariatii cu o vechime in munca intre 5 si 15 ani si 28 de zile lucratoare pentru o vechime in munca de peste 15 ani.
Multumesc.Stiam acest lucru insa cred ca nu am fost mai explicita.
Problema este daca pot sa plec in concediu avnd aceasta perioada lucrata.Contabila mi-a zis sa fac o cerere de concediu , insa nu eram sigura daca pot beneficia acum de acesta sau cand implinesc un an.Multumesc frumos
Daca sunteti angajata pe perioada nedeterminata puteti beneficia si de intregul concediu pentru anul in curs.
Practic, acordarea CO este de regula una anticipata, pentru ca nimeni nu asteapta sf anului pentru a se concretiza dreptul la concediu.
Se prezuma faptul ca salariatul va lucra toata perioada anului.
se prezuma...nu se rezuma!....ce se intampla daca acordam concediul de odihna pentru toata perioada a anului si apoi din diferite motive inceteaza contractul de munca?....asa , ca acordam concediul de odihna proportional cu perioada lucrata.
Alte discuții în legătură
Concediu de odihna
angelica82
Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 ... (vezi toată discuția)