avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Taxa radio/TV
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Taxa radio/TV

Va rog sa ma informati in legatura cu o problema: nu am RADIO sau alte sisteme de receptionat RADIO, dar am un laptop pentru care platesc internet. As dori sa renunt la plata Taxei RADIO catre ENEL, dar pe cerere este mentionat ca daca am calculator nu se poate. Furnizorul de servicii de internet nu plateste o taxa la ENEL pentru radio/tv? De ce trebuie ca eu sa platesc aceste taxe TV/RADIO daca eu nu le folosesc si am un abonament la internet?

In asteptarea raspunsului dvoastra

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:18, 27 Iunie 2015
Am un televizor cu led pe care il folosesc ca si ecran la laptop pentru filme si altele. Televiziunile nu mai transmit analog (terestru), abonament la cablu nu am. De ce trebuie sa platesc taxa TV catre ENEL doar pentru ca am un televizor in casa? Cei de la ENEL se pot informa ca nu sunt abonata la serviciile de cablu. Iar cei care sunt abonati la serviciile de cablu patesc de 2 ori bani: o data abonamentul de cablu si apoi taxa tv.

In legatura cu radio. Am laptop. Am sistem audio. Ascult muzica, nu si radio. In mod normal site-urile radio ar trebui sa impuna restrictii in asa fel incat cei care acceseaza un site radio, sa demonstreze printr-un cod de abonament sau alte metode ca sunt platitoare de taxa radio. Eu am laptop, am access liber la radio, nu intru pe radio, dar totusi sunt obligata sa platesc aceasta taxa.

Unde este logica?

As dori sa renunt la plata acestor taxe, iar in caz de penalizari (amenda intre 50 ron si 100 ron su inchisoare) ce pot face?

Anexez si declaratia pe propria raspundere de la ENEL

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
lorelena1306, utilizator
Ce sa-i faci, daca legea zice de a detine televizor, asa ramane. Nu e obligatoriu ca legile sa aiba logica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament radio tv - persoana juridica emmiv2008 emmiv2008 tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa tv cateldestept cateldestept Am primit o notificare de plata la societate, din partea Societatii Romane de Televiziune pentru plata serviciului public de televiziune, pentru perioada mai ... (vezi toată discuția)