avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dovada plata amenda circulatie rutiera
Discuție deschisă în Executare silită

dovada plata amenda circulatie rutiera

Buna ziua,

Ieri am fost sanctionat de catre politia rutiera cu o amenda contraventionala, iar azi am efectuat plata.
Va rog sa imi comunicati daca exista lege care ma obliga sa trimit dovada platii catre unitatea din care face parte agentul constatator. In codul rutier la fapta savarsita de mine se mentioneaza doar valoarea amenzii, nicidecum plimbarea pe la posta si cheltuiala cu trimiterea dovezii catre agentul constatator...


Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 1 Septembrie 2016
Dupa ce ati platit amenda,faceti o copie a dovezii platii si impreuna cu o copie dupa CI,trimiteti la adresa unitatii care v-a amendat . Cei de la taxe si impozite nu au o baza de date comuna cu politia si prin urmare ,politia nu va stii ca ati platit amenda si veti aparea ca datornic>
Trimiteti cu confirmare de primire sa fi-ti sigur ca ajunge la politie
Dupa efectuarea platii, in termen de 15 zile, procesul-verbal impreuna cu o copie de pe chitanta de plata a amenzii se preda de catre contravenient agentului constatator sau se trimit prin posta unitatii de politie din care acesta face parte.
In cazul achitarii on-line a amenzilor contraventionale nu mai este necesara nici o alta formalitate.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Am citit procedura de pe procesul verbal, dar intrebarea mea este: Exista LEGE care ma obliga?
Amenda contraventionala constituie taxa locala, ceea ce inseamna ce neplata ei la timp atrage majorari de intarziere de 0.1% pe zi, conform L nr. 210/2005 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 20/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.
Amenzile privind circulatia pe drumurile publice se achita lfie la unitatile apartinand CEC Banc CEC- S.A., la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori a altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a carei raza functioneaza acestea, de cetatenia, domiciliul, sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei.
Avand in vedere ca sumele aferente amenzilor rutiere,intra in bugetul local,este evident ca agentul constator care a aplicat sanctiunea in Bucuresti nu are cum sa cunoasca ca a fost achitata amenda in termenul de 48 ore sau de 30 de zile in alta localitate -daca nu primeste dovada platii de la contavenient
In situatia in care emitentul nu are dovada platii amenzii,acesta are dreptul sa decline competenta recuperarii amenzii in favoarea autoritatii fiscale responsabile domiciliului contravenientului
daca nu trimiteti dovada platii, amenda va aparea in Rolul dv. fiscal ca neplatita, apoi daca aduceti dovada platii cei de taxe si impozite vor sterge datoria.

Alte discuții în legătură

Amenda , ca am traversat prin loc nepermis katakata katakata Astazi am primit o amenda , recunos ca am gresit . Asi dori sa stiu unde pot sa o platesc si daca trebuie sa fac dovada ? ( locuiesc in Bucuresti ) (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie OpraM OpraM Buna Ziua, Am primit o amenda de circulatie pentru depasire viteza in localitate pe raza unei comune obscure \\"Apoldu de Jos\\" Jud. SIBIU . Din nefericire ... (vezi toată discuția)
Unde se plateste o amenda de circulatie? Chirileanu Chirileanu Am avut de platit o amenda primita in Bucuresti si eu am domiciliul in Suceava, am intrat intr-o agentie CEC din Bucuresti si am fost refuzata apoi am trimis ... (vezi toată discuția)