avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Unde se plateste o amenda de circulatie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Unde se plateste o amenda de circulatie?

Am avut de platit o amenda primita in Bucuresti si eu am domiciliul in Suceava, am intrat intr-o agentie CEC din Bucuresti si am fost refuzata apoi am trimis intrebarea la CEC Bank si am primit urmatorul raspuns

Stimata doamna,

Referitor la mesajul dumneavoastra transmis pe office@cec.ro incepand cu data de 26.09.2011 unităţile CEC Bank SA vor incasa amenzi de circulaţie rutieră, numai pentru contravenientii cu domiciliul in sectoarele/localitatile unde exista convenţii in vigoare de incasare amenzi, cu aplicarea principiului teritorialitatii.

In prezent, conventii de incasare taxe si impozite locale, la nivelul Municipiului Bucuresti sunt incheiate cu directiile locale sector 3, 4 si 5.

Urmare, incepand cu data de 26.09.2011 se incasa amenzi de circulatie numai in cazul in care contravenientii au domiciliul in respectiva unitate administrativ-teritoriala (sector 3, 4 si 5 ) iar contravenientii cu alte domicilii decat cele mentionate anterior vor fi indrumati catre Directiile Locale de taxe si Impozite de care apartin.

Cu stima,

[Editat]

Referent, Directia Marketing si Comunicare CEC Bank

Intrebarea este unde se plateste amenda de circulatie daca nu ajungi in localitatea de domiciliu in 48 de ore_?
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: queenimob , utilizator 12:54, 16 Aprilie 2013
mda!

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! #-o

De ce simplu cand se poate complicat !!!!

In urma raspunsului primit, ar trebui sa platiti amenda in conturile Directiei locale de taxe si impozite unde aveti domiciliul.

Daca nu ajungeti la Suceava in 48 de ore, atunci trebuie sa va interesati care este contul Directiei locale de taxe si impozite din Suceava si sa trimiteti contravaloarea amenzii prin mandat postal.

Neaparat sa pastrati dovada achitarii amenzii 5 ani de zile, adica atat cat este termenul de prescriere...

Cum traim in Romania, nu ar fi exclus ca dupa cateva luni sa primiti instiintare de plata a amenzii pe care deja ati achitat-o si sa fie necesar sa faceti dovada achitarii acesteia in termen... :(

... cum spuneam mai sus... traim in Romania...
Si daca cetateanul amendat este din alta tara atunci unde plateste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada plata amenda circulatie rutiera alinstefan2015 alinstefan2015 Buna ziua, Ieri am fost sanctionat de catre politia rutiera cu o amenda contraventionala, iar azi am efectuat plata. Va rog sa imi comunicati daca exista ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru- unde se achita? POSTELNICUana POSTELNICUana buna ziua , am fost scutita de taxa de timbru judiciar in timpul unui proces de succesiune,iar dupa sentinta sunt obligata sa restitui taxa de timbru ,deoarece ... (vezi toată discuția)
Cum pot solutiona o amenda imputata de anaf, desi a fost achitata? ContentWriter ContentWriter Buna seara, Reprezint un SRL. In luna august, societatea a fost amendata de Politia Romana pentru nerespectarea prevederilor legii 333/2003 privind paza ... (vezi toată discuția)