avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot solutiona o amenda imputata de ANAF, desi a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot solutiona o amenda imputata de ANAF, desi a fost achitata?

Buna seara,

Reprezint un SRL. In luna august, societatea a fost amendata de Politia Romana pentru nerespectarea prevederilor legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Amenda maxima mentionata in procesul-verbal este de 5000 lei, cu posibilitatea achitarii in 48 ore a jumatate din minimul prevazut, respectiv 1000 lei (1000 din 5000 lei).
Suma de 1000 lei a fost achitata in cele 48 de ore la o unitate CEC Bank, banii fiind virati de catre operator in contul Directiei Impozite si Taxe Locale sector 5.
Acum, in luna noiembrie, am observat ca pe fisa de la ANAF apare amenda de 5000 lei.
Cei de la Taxe Locale sustin ca nu au ce face, nu pot redistribui banii catre ANAF. Pot cel mult sa ii restituie firmei intr-un termen nedefinit. ANAF zice la randul sau ca e ca si cum amenda nu ar fi fost achitata, deci sa o achit integral, CEC sustine ca avea optiunea de a vira suma SI catre Taxe Locale, deci nu e problema lor ca banii trebuiau sa ajunga la ANAF.

Intrebarea este: ce pot face pentru a solutiona problema, altfel decat prin achitarea amenzii totale? Exista posibilitatea contestarii in instanta? Catre cine sa ma indrept? Catre CEC, catre ANAF?
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 11:44, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua!

Pentru analiza situatiei expuse si susținerea privind uzarea de dreptul de a plăti jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege în termen de cel mult 48 ore, va rog sa observati daca procesul-verbal de amenda cuprinde menținea: ”ma angajez/ nu mă angajez să achit în termenul de 48 de ore, la centrele special amenajate ale direcției taxe și impozite ale primăriilor în contul nr... jumătate din minimul amenzii”. si daca dvs. ati optat pentru achitarea in 48 de ore a amenzii.
Contestatia in instanta se poate face printr-o contestatie la executare asupra actelor de executare emise de ANAF, dupa ce ANAF va incepe procedura de executare silita asupra debitorului. Dvs. nu veti contesta titlul executoriu, ci numai actele de executare ce se presupune a fi emise ulterior.
Aceasta nu reprezinta o consultatie juridica, ci numai o parere. Puteti decide in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda platita la posta in 48 h, anaf refuza sa o ia in considerare CityFinancial CityFinancial Buna , ma ajuta si pe mine va rog in urm. probl. Am primit anul trecut ( pe persoana juridica) 2 amenzi de circulatie pe care le-am platit la posta in 48 de ... (vezi toată discuția)
Amenzile - procentuale sau sume fixe? amatei amatei Buna ziua, Sunt PFA de curand si am o intrebare: cum se stabilesc amenzile in cazul unui control? Sunt niste sume fixe stabilite prin lege? Exista si amenzi ... (vezi toată discuția)
Cuantum amenda in 48h georgemgarjoaba georgemgarjoaba Pe Legea 10 a calitatii am fost amendat conform art.36 b (amenda intre 5000 si 10000 lei). Mi s-a aplicat 6000 lei, spunandu-mi-se ca pot plati in 48 de ore ... (vezi toată discuția)