avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda platita la posta in 48 h, ANAF refuza sa o ia ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda platita la posta in 48 h, ANAF refuza sa o ia in considerare

Buna , ma ajuta si pe mine va rog in urm. probl.
Am primit anul trecut ( pe persoana juridica) 2 amenzi de circulatie pe care le-am platit la posta in 48 de ore de la primirea prin posta . Mentionez ca am platii jumatate din minim adica 2000 lei x 2.
Am trimis confirmarea platii la Politia rutiera care ne-a aplicat contraventia.
Ulterior am contestat in instanta aceste 2 amenzi dar dupa recurs am pierdut ambele actiuni. De o luna de zile Anaf-ul ne-a pus pe certificatul de atestare fiscala datoria de 8000 lei X 2 - cat erau amenzile ( banuiesc ca au primit de la Instanta hotararile).
Le-am facut dovada platii acestor amenzi insa nu iau in considerare faptul ca am platit in 48 h la Posta pt. ca ei nu au primit banii in 48 h si ne solicita plata intregii amenzi.
Ce pot sa fac?????
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 22:14, 29 Noiembrie 2014
contestatie la executare.....
Faceti in scris o contestatie in care lamuriti aspectele esentiale si anume ca a-ti achitat amenda in termenul legal de 48 de ore si numai dupa aceea a-ti atacat cele doua amenzi de circulatie in instanta , la ANAF. Daca a-ti primit in scris de la ANAF o adresa din care reiese datoria de 8000 lei , aveti 30 zile pentru a face contestatie la executare in conditiile Codului fiscal. Vedeti link-ul : " [ link extern ] / "
CityFinancial a scris:

Le-am facut dovada platii acestor amenzi insa nu iau in considerare faptul ca am platit in 48 h la Posta pt. ca ei nu au primit banii in 48 h si ne solicita plata intregii amenzi.
Ce pot sa fac?????



Nu este un motiv sa va respinga. Nu conteaza unde platiti ori la ei ori la posta (atata timp cat posta are conventie cu ei pentru incasarea taxelor impozitelor si amenzilor).


Este un abuz al functionarului de la ANAF.Faceti contestatie in scris la ANAF.Nu mai parlamentati verbal.Consilierul juridic de la ANAF sigur va va da raspunsul corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovinieta loriparla loriparla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie. Am avut venite 2 amenzi pentru lipsa rovinieta. Am platit in 48 de ore de la data la care mi-au venit ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie platita figureaza in evidentele primariei Georgian3 Georgian3 Buna ziua, In 2008 am avut un eveniment rutier, in urma caruia am fost amendat de politie cu suma de 200 ron. In termenul legal am platit la CEC 50% din ... (vezi toată discuția)
Dovada decadere din termen Cabinet expert mediu Cabinet expert mediu Buna ziua, Am primit o amenda ptr taxa trecere pod prin posta si am achitat-o in cuantum de 50% in 48 ore de la primire. Acum ANAF-ul mi-a poprit contul ... (vezi toată discuția)