Buna , ma ajuta si pe mine va rog in urm. probl.
Am primit anul trecut ( pe persoana juridica) 2 amenzi de circulatie pe care le-am platit la posta in 48 de ore de la primirea prin posta . Mentionez ca am platii jumatate din minim adica 2000 lei x 2.
Am trimis confirmarea platii la Politia rutiera care ne-a aplicat contraventia.
Ulterior am contestat in instanta aceste 2 amenzi dar dupa recurs am pierdut ambele actiuni. De o luna de zile Anaf-ul ne-a pus pe certificatul de atestare fiscala datoria de 8000 lei X 2 - cat erau amenzile ( banuiesc ca au primit de la Instanta hotararile).
Le-am facut dovada platii acestor amenzi insa nu iau in considerare faptul ca am platit in 48 h la Posta pt. ca ei nu au primit banii in 48 h si ne solicita plata intregii amenzi.
Ce pot sa fac?????
Faceti in scris o contestatie in care lamuriti aspectele esentiale si anume ca a-ti achitat amenda in termenul legal de 48 de ore si numai dupa aceea a-ti atacat cele doua amenzi de circulatie in instanta , la ANAF. Daca a-ti primit in scris de la ANAF o adresa din care reiese datoria de 8000 lei , aveti 30 zile pentru a face contestatie la executare in conditiile Codului fiscal. Vedeti link-ul : " [ link extern ] / "
Le-am facut dovada platii acestor amenzi insa nu iau in considerare faptul ca am platit in 48 h la Posta pt. ca ei nu au primit banii in 48 h si ne solicita plata intregii amenzi.
Ce pot sa fac?????
Nu este un motiv sa va respinga. Nu conteaza unde platiti ori la ei ori la posta (atata timp cat posta are conventie cu ei pentru incasarea taxelor impozitelor si amenzilor).
Este un abuz al functionarului de la ANAF.Faceti contestatie in scris la ANAF.Nu mai parlamentati verbal.Consilierul juridic de la ANAF sigur va va da raspunsul corect.