avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru- unde se achita?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru- unde se achita?

buna ziua , am fost scutita de taxa de timbru judiciar in timpul unui proces de succesiune,iar dupa sentinta sunt obligata sa restitui taxa de timbru ,deoarece am intrat in posesia bunului din timpul procesului. Acum intrebarea mea este :unde trebuie sa platesc aceasata taxa ? Mentionez ca procesul a avut loc la judecatoaria sectorului 4 ,iar domiciliul meu din buletin este in sectorul 5,iar bunul dobandit se afla in sectorul 4(un apartament). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:42, 24 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La CEC in sectorul 5
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 40
(1) Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru", al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.
(2) Dacă persoana care datorează taxa judiciară de timbru nu are nici domiciliul, nici reşedinţa ori, după caz, sediul în România, taxa judiciară de timbru se plăteşte în contul bugetului local al unităţii administrativ teritoriale în care se află sediul instanţei la care se introduce acţiunea sau cererea.
[ link extern ]

Plata taxelor judiciare de timbru se face după cum urmează:
- Pentru persoanele fizice sau juridice cu domiciliul/sediul în raza sectorului 1 plata taxelor de timbru se face în contul bugetului local al sectorului 1 Bucureşti la Direcţia Generala de Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei sectorului 1.
- Pentru persoanele fizice/juridice cu domiciliul/sediul în raza sectorului 2 plata taxelor de timbru se face în contul bugetului local al sectorului 2 Bucureşti la Direcţia Generala de Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei sectorului 2.
- Pentru persoanele fizice sau juridice cu domiciliul/sediul în raza sectorului 6 plata taxelor de timbru se face în contul bugetului local al sectorului 6 Bucureşti la Direcţia Generala de Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei sectorului 6.
- Pentru persoanele fizice sau juridice cu domiciliul/sediul în raza sectoarelor 3 şi 4 plata taxelor de timbru se face la orice AGENTIE CEC sector 3, respectiv la oficiile poştale din Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov în contul bugetului local al Primăriei sector 3, respectiv Primăriei sector 4 Bucureşti.
- Pentru persoanele fizice sau juridice cu domiciliul/sediul în raza sectorului 5 plata taxelor de timbru se face la CEC Bank - Agentia Victoria, cu sediul în Bucureşti, CALEA VICTORIEI NR. 11 sau la CEC Bank Agentia Iatropol, cu sediul în str. Doctor Iatropol Panait, Nr. 35, Sector 5 – COTROCENI.
- Pentru persoanele fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în afara razei municipiului Bucureşti, plata taxei de timbru se face în contul bugetului local al localităţii unde domiciliază/îşi desfăşoară activitatea. Numerele de cont în care urmează a fi virate sumele cu titlu de taxa de timbru judiciar sunt stabilite de administraţiile locale ale fiecărui sector din Bucureşti.
CONDUCEREA JUDECĂTORIEI SECTORULUI 5 BUCUREŞTI
[ link extern ]

editat- imi cer scuze de dublarea mesajului, am vazut postarea drei/dnei avocat dupa ce am publicat mesajul
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
Marian Bucur, Avocat
Buna ziua,

Conform art. 40 din Ordonanta de urgenta nr. 80/2103 privind taxele judiciare de timbru, taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar, prin virament sau in sistem on-line, intr-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitatii administrativ teritoriale in care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, in care persoana juridica are sediul social.

In Bucuresti, taxa de timbru se plateste in mod diferit in functie de Sectorul in care platitorul taxei, persoana fizica sau juridica isi are domiciliul, sau, dupa caz, sediul.

Prin urmare, in ceea ce priveste obligatia de plata de taxei de timbru, nu conteaza la ce instanta va judecati (nu este o problema de competenta a instantei) si nici in ce sector se afla bunul (nu e vorba de un impozit pe bun), ci este important in ce sector se afla reclamantul/reclamanta la momentul introducerii cererii de chemare in judecata.

Asta inseamna ca daca dvs. aveti domiciliul in Sectorul 5, taxa de timbru in numerar se plateste la Directia de Taxe si Impozite Locale Sector 5, respectiv la Str. Mihail Sebastian nr. 23, bl. S13, Sector 5.

Daca doriti, taxa de timbru poate fi platita si on-line, prin virament bancar in contul distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru” al unitatii administrativ teritoriale respectiv al Sectorului 2.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rog vedeti www.timbrujudiciar.ro

Cu stima,
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Cristian_, utilizator
Buna ziua!
Urmeaza sa depun o contestatie a unei amenzi de circulatie la Judecatoria Sector 5. Domiciliul meu este in Turnu Magurele insa momentan locuiesc in Bucuresti.
Pot achita taxa judiciara de timbru la directia de taxe si impozite Sector 5?
Va multumesc!
Nu, trebuie la domiciliul dvs. Intrebati la posta poate merge cu mandat postal, dar tb sa aveti contul de trezorerie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se plateste taxa de timbru - domiciliu debitor sector 5 bucuresti CarmenCorina CarmenCorina Buna ziua.Doresc sa scot un certificat de grefa.Unde plătesc taxa de timbru de 1 leu?Si in ce cont? Eu locuiesc in sector 5 iar dosarul este la Jud.sect 1. (vezi toată discuția)
Tribunalul bucuresti/ unde taxa de timbru ? calin_andrei calin_andrei Salut, Dosarul este la Tribunalul Bucuresti, reclamanta are sediul in alt oras; unde pot sa platesc taxa de timbru in Bucuresti? La ceva taxe locale? Si ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara timbru davidiri davidiri unde pot plati taxa judiciara de timbru de 20 lei pentru contestarea unei amenzi in bucuresti, daca sunt domiciliat in provincie ? (vezi toată discuția)