avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Situatie de doi bani
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Situatie de doi bani

Asociatie non-profit infiintata acum 4 luni, 3 membri fondatori. Un membru fodator depune cerere de iesire din asociatie, se aproba de presedinte, nu se inscrie la judecatorie (acum o luna). Mai e valabila iesirea lui?
Alt membru fondator - presedintele - depune si el iesirea din Asociatie. Mentionez ca statutul prevede iesirea din asociatie "la cerere" - atat, fara nicio alta conditionare, aprobare samd. Iesirea cine o inregistreaza si cum?
Cateva zile mai tarziu membri nu mai recunosc iesirea din asociatie, desi hartiile semnate de ei exista.
Cum procedam pentru intrarea in legalitate?
In mod normal, erau cereri de adeziune din partea unor noi membri, inclusiv a mea, care au disparut, fostul presedinte fiind cel care gestiona situatia. Cine ne poate reprezenta acum in relatiile cu tertii? Fostul presedinte mai are acces in banca? Pana depunem toate actele la judecatorie cu modificarea de statut si obtinem incheierea, adica minim 3 luni, cine poate semna in banca, semna documentele asociatiei, angaja pe structura economica infiintata in prealabil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elvirabt , utilizator 22:46, 24 Noiembrie 2015
Pana una alta lamuriti treaba cu disparitia cererilor de adeziune care spuneti ca le-ati depus. Trebuia sa aiba numar de inregistrare.
Apoi treaba cu iesirea din asociatie, nu se pune problema de a le aproba cineva ci doar sa ia cunostinta de vointa exprimata in scris de respectivii si sa inceapa procedura de completare a numarului minim de membrii necesar unui ong pentru a nu fi desfiintat de drept. Pana la convocarea unei adunari generale extraordinare de alegeri, conducerea ong-ului e asigurata de catre unul din membrii comitetului director. Decizia se ia prin vot in sedinta comitetului. Acea persoana va reprezenta ong-ul.
Pentru ca s-au razgandit, dar pentru ca deja inteleg ca restul membrilor au luat la cunostinta despre decizia scrisa de renuntare la calitatea de membru si la functiile ocupate in ong, cei doi pot depune iar cereri de adeziune la ong dar nu mai pot sa ocupe automat functiile detinute ci doar sa candideze si sa vada daca vor mai fi alesi.
Fostul presedinte beneficiaza de aceleasi drepturi - inclusiv in banca - pana la definitivarea actelor la Judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale Offset Offset Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am infiintat o Asociatie ONG in decembrie 2020, 3 membrii fondatori. Acum, unul din membrii fondatori ... (vezi toată discuția)