avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare,sunt somera din luna Noiembrie 2014,am tot cautat loc de munca si nu am gasit pana la ora actuala,luna trecuta cand am fost sa vizez carnetul de somer mi s-a dat o repartitie ca muncitor necalificat,avand studii superioare,la momentul acela eu am intrebat ca daca nu sunt multumita de conditiile care mi se ofera ,pot refuza?si mi s-a raspuns ca nu va fi nici o problema ,somajul nu va fi intrerupt,am fost la societatea respectiva unde bineinteles ca nu am fost de acord cu conditiile drept pentru care mi s-a pus mentiunea pe repartitie de refuz.Cand am ajuns la somaj cu repartitia mi s-a spus ca pentru refuz mi se v-a intrerupe somajul.As vrea sa stiu daca este corecta decizia de a intrerupe somajul atata vreme cat eu nu sunt de acord cu conditiile care mi se ofera.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:51, 25 Iunie 2015
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor;
...


2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 25.
Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum si situatia in care nu a prezentat dovada prevazuta la art. 41 alin. (1.2 ) din lege.


3. Dupa parerea mea dvs. vi s-a oferit un loc de munca neconform cu pregatirea si nivelul studiilor asa ca Agentia de Somaj a facut un abuz cand v-a incetat plata indemnizatiei de somaj.

4. Faceti o sesizare la AJOFM sau direct la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot refuza un loc de munca de la ajofm fiind somer? marinion marinion sunt somer, sunt inscris la un curs de recalificare si mi s-a dat reartitie la o fima ,locul de munca nu i-mi convine nu am mai lucrat in domeniul respectiv ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa accept absolut orice loc de munca? liviu f liviu f Buna ziua. As vrea sa stiu daca, din situatia mea de somer, pot sa refuz absolut orice oferta de munca pe care poate sa mi-o ofere AJOFM, raminind somer pina ... (vezi toată discuția)
Incetarea platii indemnizatiei de somaj martalogu martalogu sant somer de o saptamina ,si doresc un raspuns am primit email ca au un post vacant dar eu nu ma-m prezentat pot sa-mi taie somajul ,va multumesc (vezi toată discuția)