avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procura comodat auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procura comodat auto

1. In cazul incheierii unui contract de comodat auto mai trebuie incheiat o procura pentru ca in cazul in care certificatul de inmatriculare este retinut de politie din diverse cauze comodatarul sa poata ridica certificatul in locul comodantului sau este suficient prezentarea contractului de comodat?

2. Aceeasi intrebare si in cazul incheierii asigurarii RCA, comodatarulu poate incheia asigurarea pe numele lui sau trebuie pe numele comodantului/proprietarului?

3. Este posibila inscrierea in certificatul de inmatriculare a comodatarului in calitate de "utilizator"?
Ce implica aceasta procedura sau ce implicatii poate avea inscrierea comodatarului ca si utilizator, mai este necesara procura?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:41, 26 Iunie 2015
1-Contractul de comodat acorda titularului documentului dreptul strict de utilizare bun mobil
2-Asigurarea se incheie pe numele proprietarului bunului mobil
3-Nu exista aceasta posibilitate
1. Intrebarea pusa altfel. In baza contractului de comodat comodatarul poate ridica talonul de la politie?

2. Banuiam ca este asa.

3. De ce?
1-Conform dispozitii in vigoare talonul poate fi restituit numai titularului documentului,sau in cazuri legal prevazute persoanei imputernicite de catre acesta
3-Certificatul de inmatriculare este document unic care se incheie pe numele proprietarului bunului mobil
Nu exista legal prevazuta posibilitatea completarii certificatului de inmatriculare pe numele proprietarului si al utilizatorilor bunului mobil
1. Care sunt acele "cazuri legal prevazute"? UNde se face imputernicirea?

3. OMAI 1501/2006 privind inmatriculare prevede la art. 7 înscrierea în certificatul de
înmatriculare şi a altei persoane care poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate, proprietarul va mentiona solicitarea explicita în cerere dar se refera numai la inmatriculare nu si dupa inmatriculare.




Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
cyan, moderator
Imputernicirea se incheie la birou notarial

Alte discuții în legătură

Scoatere utilizator din talonul masinii ionutdin99 ionutdin99 Doresc sa fac un contract de comodat pentru masina mea, si sa trec o persoana in talon ca utilizator. In cazul in care conform clauzelor la care am cazut de ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata prin contract de comodat testu testu Buna seara, Am \\"vandut\\" masina unei persoane prin contract de comodat pe 10 ani facut la un birou de notariat. Azi am observat ca tipul caruia i-am ... (vezi toată discuția)