Am si eu o intrebare.
Copilul meu s-a nascut pe 24 septembrie 2014, iar eu sunt in concediu crestere copil din 10 noiembrie 2014. Pana cand trebuie sa primesc indemnizatia? Pana in noiembrie 2015 (pana cand se fac cele 12 luni)?. Daca ma intorc la serviciu mai devreme beneficiez si de salariu si de supliment de insertie?
1. - Cand ati depus dosarul pentru CCC trebuia sa depuneti si actele doveditoare ca sotul indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de CCC.
- O puteti face si acum daca depuneti la AJPIS o adeverinta fiscala de la ANAF care sa ateste ce venituri a avut (sau daca nu a avut) sotul in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- AJPIS poate primi si declaratia data de sot.
2. - Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).
- Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni.
3. Pentru stimulentul de insertie trebuie sa depuneti cerere la Primarie insotita de dovada ca ati reluat activitatea (decizia de incetare a suspendarii contractului individual de munca sau adeverinta de la angajator ca ati reluat activitatea).
Indemnizatie
dan123456
daca optez pe un an pt indemnizatia de crestere a copilului dupa cat timp pot sa renunt la indemnizatie ca sa pot sa primesc suplimentu de 500 de lei?
(vezi toată discuția)
Ccc
Monica21
Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)