Indiferent ca ofertantii sunt sau nu sunt platitori de TVA, valoarea ofertei (fara TVA) se raporteaza la valoarea estimata, fara TVA, deci oferta, fara TVA (indiferent ca este platitor de TVA sau nu) nu poate depasi 10.000 lei.
Exista totusi exceptia de la art.36, alin.1,lit.e^1 din HG 925.
Adica, conform art. 36, alin.1,lit.e^1, valoarea achizitiei poate fi de pana la 11.000 lei (+10%), fara TVA, daca se pot disponibiliza fonduri suplimentare si daca suma totala a achizitiilor similare nu depaseste 30.000 euro.
Chiar daca, conform art.19 din OUG 34, ar reiesi ca nu sunt aplicabile prevederile OUG 34 pentru o achizitie directa, conform.art 2 din HG 925 si in cazul achizitiei directe sunt aplicabile principiile din OUG 34, adica pe romaneste, cam tot aia.
Daca nu ati facut-o pana acum, sfatul meu este sa intocmiti un document justificativ (referat, nota, etc.) prin care sa mentionati ca in vederea semnarii contractului, a fost posibil si s-a obtinut aprobarea disponibilizarii de fonduri suplimentare, in cuantum de 10% din valoarea estimata a achizitiei.
Tinand cont ca este pe posdru, verificati si daca, conform cererilor aprobate, aveti posibilitatea suplimentarii valorii achizitiei, inclusiv eventual din surse proprii.