O firma obtine venituri doar in primul an de 400000 lei iar in anii II si III nu mai obtine venituri (lucrarile & serviciile pe care le presteaza se vor derula pe durata a trei ani dar intreaga plata pentru ele se va primi in primul an). Daca in primul an firma cheltuieste 150000 pentru achizitii de echipamente si salarii poate ca restul de 250000 lei sa ii pastreze in firma pentru anii urmatori astfel incat: in anul doi sa foloseasca 75000 pentru achizitii si salarii si 50000 pentru dividende si la fel si in anul trei? Cum se plateste impozitul in fiecare dintre cei trei ani in acest caz - se poate ca in primul an sa nu se plateasca impozit pe profit deloc iar in anii II si III sa se plateasca impozit pe profit doar pentru fiecare din cei 50000 lei? Multumesc!
Primirea sumelor nu presupune inregistrarea de venituri .Sumele incasate in avans pentru servicii viitoare se inregistreaza pe 472 venituri in avans (5121=472)urmand ca pe masura efectuarii serviciilor sa inregistrati pe venituri 472=cont de venit
Dividende
oana dragoiescu
pot sa-mi scot dividendele din firma pentru a le folosi la calculul indemnizatiei de crestere a copilului?am firma din 2004 si nu am scos niciodata ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.