avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Copilul mi-a fost luat cu forta de executor!!!
Discuție deschisă în Executare silită

Copilul mi-a fost luat cu forta de executor!!!

Buna ziua...

As dori sa-mi raspunda cineva la problema mea,o sa fiu cat se poate de scurt si concis...

Sunt in proces de divort...
Separarea in fapt s-a produs in iulie 2014
Mama si copilul locuiau din iulie 2014 la parintii sotiei.Pana in luna decembrie 2014 copilul a ajund de 5 ori in spital..in cinci luni....prima data cu mana rupta(piedica pusa de bunicul sau).copilul fiind invatat si amenintat sa minta asupra incidentului..
apoi..de trei ori la rand cu pneumonie la plamani(copilul sufera de ASTM BRONSIC)
In luna decembrie 2014 am decis impreuna cu el..sa ramana la mine pana se hotaraste definitiv..la divort..pentru anu mai ajunge in spital..datorita neglijentei..si frigului din casa in care locuia.(din 25 dec 2014 pana la 17 iunie cand mi-a fost luat ..copilul nu a mai ajunds in spital)
In ianuarie 2015 mama sa a deschis Ordonanta presedentiala pentru alua copilul inapoi.Dupa 6 luni de proces MI-AU LUAT COPILUL INAPOI CU EXECUTORUL JUDECATORESC.......IMPOTRIVA VOINTEI COPILULUI....executorul la aruncat in brate la maicasa sil-a scos pe o usa laturalnica....

In pofida dovezilor din dosar...unde minorul in varsta de 7 ani si 6 luni...a fost audiat de 2 ori..CONFIRMAND ABUZUTILE MAMEI SALE CARE I-A DAT IN MAI MULTE RANDURI SA FUMEZE....el fiind suferind de astm bronsic persistent...(confirmd neglijenta mamei in cresterea si educarea sa)Mama sa a fost surprinsa de Politie intr-un parc dandu-i copilului sa fumeze si batandu-l peste fata cu un bat in fata a cel putin 100 de oameni si copii.....

Si totusi cu toate aceste abuzuri impotriva copilului....COPILUL MI-A FOST LUAT CU FORTA LA EXCUTOR...avocata mea neputand face nimic...

INTREBARI:

1.INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI...PRIMEAZA?

adica DACA EL DORESTE SA RAMANA CU TATAL SAU IN CONTINUARE...
(fapt confirmat de copil in urma cu 2 ore fata de cand am hatarat sa scriu acest post) CE VALOARE ARE O HOTARARE JUDECATOREASCA ???? DE A TRAUMATIZA ACEST COPIL? NU INTERESEAZA PE NIMENI ??? TREBUIE SA-MI DAU FOC IN DIRECT LA TV CA SA SE SESIZEZE CINEVA?

sau poate EU sunt nebun !!!! Va rog sa ma lamuriti si pe mine
#-o
#-o#-o

2. Daca a obtinut acea hotarare judecatoreasca de a-mi lua copilul..pana la terminarea divortului ..cel putin....EU CE POT FACE ?
-Daca COPILUL NU VREA CU NICI UN CHIP SA RAMANA ACOLO..eu trebuie sa respect acea hotarare? si sa stiu ca, copilul meu o sa fie tinut cu forta acolo ? copilul este deja traumatizat de ce intampla #-o
- Ce se poate intampla daca imi iau inapoi copilul, ASA CUM DORESTE EL,si eu bineinteles....sa raman si sa creasca langa mine..si nu la mama sa , in ciuda acestei hotarari de inapoiere a minorului data de tribunal ? imi fac dosar penal..sau ce? ca nu ma tem de nimik,cand e in joc viitorul copilului meu



Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
muzzi76, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:20, 18 Februarie 2016
Este de preferat sa respectati solutia instantei
Aveti dreptul sa staruiti in instanta,la protectia copilului sa probati abuzurile impotriva minorului
multumesc de raspuns...
problema e ...

POLITIA a trimis-o pe mama la Protectia Copllului
SI NU S-A INTAMPLAT NIMIC...

REPET...COPILUL A FOST audiat de instanta si psiholog...
EL A CONFIRMAT ABUZURILE

SI INSTANTA ce a facut? NICI NU A FOST INTERESATA DE ACESTE PROBE !!!

ADICA...mai bine o sa duc dosarul la Televiziuni...acolo..TOTI TRMURA CAND SUNT DESCOPERITI..
AM DREPTATE?

Multumesc
Doar in instanta puteti rezolva.
se intampla astfel de situatii din pacate.

Televiziunea nu stiu daca va poate ajuta.
Trebuie sa aveti in vedere ca nerespectarea unei hotariri judecatoresti poate atrage o plingere penala din partea sotiei.Oricum daca veti depune dovezi solide , procese-verbale, constatari medicale, certificate medicale, etc. aveti sanse sa vi se incredinteze copilul la divort.Problema la odonanta presedintiala este ca instanta nu intra pe fondul cauzei si nu cerceteaza probele ci numai a constatat ca aparenta dreptului e in favoarea mamei, la care a fost intial copilul.Pe de alta parte ,pina la dovada contrarie , mama este considerata indreptatita de a avea grija de copil.Prezumtie simpla care poate fi rasturnata la judecarea in fond a divortului.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
Florin Cornea , Consilier juridic
este adevarat ca trebuie sa se respecte hotarirea judecatoreasca. Dar parerea mea este ca indiferent ca este ordonanta presedintiala sau nu, (cu toate ca ordonantele presedintiale se executa fara somatie), executorul judecatoresc trebuia sa emita o somatie conform prevederilor art. 910 alin. 2 din Codul de procedura civila. La predarea unui minor de catre executorul judecatoresc se aplica niste reguli speciale. Nimeni nu are voie sa bruscheze minorul sau sa exercite presiuni asupra acestuia (art. 911 alin. 4). Daca in urma somatiei dvs nu predati minorul executorul judecatoresc trebuie sa se adreseze instantei, nicidecum sa il ia cu forta.
Executarea silita referitoarea la minori este foarte strict delimitata in art. 910 - 914 din Codul de procedura civila

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala ContSters407458 ContSters407458 Daca dupa 5 luni de la pronuntarea divortului ( avand hotarare definitiva ) am depus ALTA PLANGERE pentru schimbarea domiciliului minorului de la mama la ... (vezi toată discuția)
Acceptare apel ContSters407458 ContSters407458 Tatal minorului a solicitat prin Ordonanta Presidentiala schimbarea domiciliului la tata. ... (vezi toată discuția)
Program de vizita stabilit prin ordonanta presedintiala Ludosan T Ludosan T Buna Ziua, Prin sentinta civila avand ca obiect ordonanta presedintiala, s-a stabilit domiciliul minorilor la tata, iar mama beneficiaza program de vizitare ... (vezi toată discuția)