avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizita prin ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizita prin ordonanta presedintiala

Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ?
Pe ce perioada este valabila ordonanta presedintiala,precizez ca am o cerere de reancredintare minor pe rolul judec. craiova
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mara 30 , utilizator 20:33, 27 Septembrie 2009
Adresati-va urgent cu plangere penala Politiei sau Parchetului de pe langa Judecatorie, pentru infractiunea de "Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului" prevazuta si pedepsita de art.307 din Codul penal:
Art. 307. - Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
.
Formulati plangere penala impotriva fostei sotii conform art.307 c.pen.la politia sau parchetul pe raza caruia este domiciliul persoanei unde locuieste minorul(al sotiei dvs).Masura luata de instanta prin ordonanta presedintiala are un caracter vremelnic ,pana la pronuntarea actiunii de reincredintare a minorului care este in curs de judecata, conform dreptului comun(cea la care va referiti).
Art. 307 C.pen. nu este incident in situatia prezentata de dvs, colegii mei care v-au indrumat astfel sunt in eroare, intrucat dvs ati precizat ca aveti introdusa o actiune privind reincredintarea minorului, deci in prezent minorul se afla la parintele caruia i-a fost incredintat, prin urmare dispozitiile art. 307 C. pen nu-si gasesc aplicarea.
Dvs ati obtinut prin ordonanta presedintiala dreptul de vizitare pana la solutionarea dosarului privind reincredinatrea.
Masurile dispuse prin ordonata preseintiala sunt executorii, deci daca sunteti impiedicat sa vedeti minorul, mergeti la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare dreptul obtinut prin ordonanta presedintiala.
BUNA SEARA
dupa investirea hotararii cu formula definitiva si irevocabila mergeti la un executor judecatoresc in vederea executarii hotararii si acesta va va ajuta sa puneti in executare hotarariea ,penaul este eronata in speta de fata
buna seara.
ma aflu in divort cu sotia, prima infatisare e pe 7 octombrie. eu sunt plecat in spania de trei luni si in tot acest timp am tot sunat-o pe fosta sa-mi spuna cate ceva despre copilul meu sau sa-l aud la telefon. nici macar nu mi-a raspuns cu toate ca i-am trimis bani si ea i-a ridicat de la banca. am aflat ca spune la toata lumea ca mi-am abandonat familia si ca nu vreau sa mai stiu nimic de ei. ma poate afecta acest lucru la divort incat sa nu mai pot sa-mi vizitez copilul ori de cate ori vin in tara? va multumesc

Alte discuții în legătură

Hotarare pe calea ordonantei presedintiale nerespectata madalina34 madalina34 sunt in divort,am o fetita de 3 ani jumatate,am parasit domiciliul de 4 luni cu aceasta,locuiesc la mama mea,fetita frecventa gradinita,se acomodase bn,pana ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita minor Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In urma divortului ne-au fost incredintati mie fetita, iar fostei sotii baietelul. Fosta soie incalca repetat in mod voit programul de vizita in care sa preiau ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice de familie mrcryss mrcryss buna seara as avea cateva intrebari legate de subiec. am divortat acum 3 ani. in urma casniciei a rezultat un baietel. acum fosta sotie sa recasatorit si ... (vezi toată discuția)