avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului de vizita minor

In urma divortului ne-au fost incredintati mie fetita, iar fostei sotii baietelul. Fosta soie incalca repetat in mod voit programul de vizita in care sa preiau baietelul, fiind pagubiti prin nerelationarea cu minorul atat eu cat si fetita care este foarte atasata de fratiorul ei. Deopotriva aceasta mama nu le permite copiilor nici la telefon sa se auda. Data fiind atat paguba cat si calcarea interesului superior al minorului, avand in vedere ca fetita va implini 10 ani in decembrie, este posibila o actiune comuna in care eu impreuna cu minora sa avem parte de reclamanti?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:29, 1 Septembrie 2009
Programul de vizita de care faceti mentiune a fost stabilit prin hotarare judecatoreasca? Daca DA....puteti face o plangere penala privind savarsirea de catre fosta sotie a infractiunii prevazute de art 307 alin 2 cod penal : "Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului".
Puteti intenta si o actiune de reincredintare minor....dar doar ca si reprezentant al minorei si nu impreuna cau aceasta, deoarece inca nu are capacitate procesuala....dar minora va fi audiata in camera de consiliu si va fi intrebata despre acest caz.
Instanta a decis programul de legaturi personale cu minorul, prin preluarea acestuia la domiciliul meu. Deja am actiune pe rol privind reincredintarea minorului, insa este pertinenta interventia minorei in proces reprezentata de mine? Minora a fost deja audiata in camera de consiliu acum un an (de atunci datand procesul), insa nu cu referire la abaterile relatate. Aceste abateri de la programul de vizitare minor dateaza din primavara aceastui an si s-au accentuat pana in prezent, cu scopul evident de a indeparta copilul de noi. Termen am pe 18 sept.
Depuneti o plangere penala impotriva mamei pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti.
Simultan cu actiunea de reincredintare minor, introduceti o cerere de ordonanta presedintiala pentru reincredintarea minorului pana la solutionarea cauzei pe fond. ;)
subscriu celor postate de Cora, depuneti o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria unde sunteti arondat, pentru nerespectarea hotararii judecatoresti
Si eu sunt in aceeasi situatie ca tibi69. Am depus pana acum (in 2008) plangeri penale la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3 insotite de 8 procese verbale ale executorului judecatoresc in care se mentioneaza ca nu se respecta programul de vizitare si nu s-a intamplat nimic.
Dupa parerea mea nu este o solutie.

Alte discuții în legătură

Program vizita minor Vdon Vdon Fetița mea de 5 ani a fost mutată in Austria fără stirea mea ,am fost sa o vad conform sentintei jud, fost soție nu a fost acasă ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)