avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxa pe pod Fetesti-Cernavada beneficiaza persoanele ...
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxa pe pod Fetesti-Cernavada beneficiaza persoanele cu handicap?

Persoanele cu grad de handicap grav pot beneficia de taxa gratuita de trecere pe podul de la Fetesti-Cernavoda? Si cum daca beneficiaza.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexap3 , utilizator 16:48, 5 Februarie 2020
Nu exista aceasta facilitate
S-a mai schimbat ...

În forma actual, dispozițiile art. 28 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevăd următoarele:

“(1) Persoanele cu handicap, precum și însoțitorii sau, după caz, asistenții personali ai acestora, deținători de autoturisme, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale, prevăzut în Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările și completările ulterioare."

Informatii si pe site-ul CNADNR, link aici: [ link extern ]

"TARIFE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre între Giurgeni și Vadu Oii | Ordin 1836/2018"

"m) autoturismele deţinute sau, după caz, folosite în baza unui drept legal de către persoanele cu handicap accentuat sau grav sau deţinute de persoane îndreptăţite să beneficieze de gratuitate în numele persoanei cu handicap accentuat sau grav; ".
"30) pentru fiecare persoană cu handicap accentuat sau grav se acordă exceptarea de la plata tarifului de trecere pentru un singur autoturism deţinut sau, după caz, utilizat în baza unui drept legal conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare, sau deţinut de persoanele îndreptăţite să beneficieze de gratuitate în numele persoanei cu handicap (soţ/soţie, copil/părinte, fraţi); "


Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
Alexap3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu copil in intretinere cu handicap accentuat drandaadina drandaadina Bună ziua, As dori sa stiu daca beneficiez de scutirea taxei de timbru pt masina in condițiile în care am un copil de aproape 2 ani cu un handicap ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.Un contribuabil proprietar al unui autoturism poate fi scutit de taxa asupra mijlocului de transport in baza ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul cu brat stang amputat? nicolaj nicolaj Buna ziua Sint pensionat de invaliditate ,{ cod pensie N23 } ,datorita unui accident de munca soldat cu amputarea bratului sting . Sint posesor ... (vezi toată discuția)