avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Despre facilitatile persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Despre facilitatile persoanelor cu handicap

Bună ziua ! ati avut o idee nemaipomenită să puteti ajuta lumea d.p.d.d.v .Sunt o persoana cu handicap accentuat care beneficiază conf N.C.F.de FACILITATI !
Am facut o cerere la directia economica a Primăriei pentru scutirea impozitului pe taxa de firma a unui S.C. pe care îl am și personalul autorizat de acolo mi-a raspuns scris că : persoana incadrată cu grad de handicap accentuat poate beneficia pe scutirea impozitului pe profit, pe impozitul pe locuintă , teren si autoturism , pe taxa de firmă nu este scutit - dvs - daca vreti sa ma ajutati ce raspuns îmi puteți da ? eu m-am gandit sa-i actionez in judecată deoarece impozitul pe taxa de firmă este ca și impozitul pe venit care este scutit !
L nr 448/2006 Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogată;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
Legea 448 2006 actualizată prin:
Legea 571/2003 - privind Codul fiscal din 22 decembrie 2003, Monitorul Oficial 927/2003;
Legea 360/2009 - pentru modificarea lit. a) a art. 26 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap din 20 noiembrie 2009, Monitorul Oficial 800/2009;

Detalii: [ link extern ] >
scutirea impozitului pe taxa de firma a unui S.C.

Taxa de firma este o problema concret prevazuta de disp art 26 L nr 448/2006
Despre ce impozit pe taxa vorbiti ?
va salut ! multumesc frumos pentru raspuns , este vorba de o taxa de firma,deoarece am un sc. si un pfa unde sunt asociat unic , eu am inteles ce spune art.26 /446 dar am primit raspuns de la economistii de la Primărie ca taxa de firma se plateste , dvs ce spuneti ?
ca sa fiu mai explicit este vorba de un bener care este deasupra chioscului cu denumirea societatii R. COMERTULUI J-UL - ANUL ÎNFIINȚĂRII ETC..
Conform disp art 26 exista facilitatea scutirii pentru taxa pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice si viza anuala a acesteia
Rezulta ca taxa pentru bennere va revine de achitat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap accentuat BG BG Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la actul normativ care prezinta scutirile de impozite de care beneficiaza o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)