avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere neintemeiata - temei juridic inlocuit/abrogat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere neintemeiata - temei juridic inlocuit/abrogat

Buna ziua,

Am pe rol un proces in care am castigat si totusi nu am castigat.
Am obtinut anularea procesului-verbal de contraventie si anularea procesului verbal de ridicare a autovehiculului, insa cererea de a mi se restitui banii mi-a fost respinsa ca fiind neintemeiata datorita faptului ca am facut o greseala (pe care mi-o asum) si anume, am cerut restituirea banilor in temeiul art.998-999 Cod Civil (cel vechi, nestiind ca nu mai este valabil).

Intrebare: mai pot face ceva? mai am pana la 12 iul 2015 posibilitatea sa fac apel!

Pot face apel in care sa explic instantei ca nu am stiut ca trebuia sa cer banii in baza art. 1357 din noul cod civil care inlocuieste art. 998-999 invocate de mine in prima instanta?

Va multumesc!

Alexandru D.
Motivarea instantei este in sensul aratat de dvs. cu privire la neindicarea exacta a temeiului de drept?
nu am vazut motivarea instantei.
nu am avocat si nu ma prezint la proces. fac totul de acasa.

pe site vad asa: "Soluție pe scurt: Admite în parte cererea. Dispune înlocuirea amenzii contravenţionale în cuantum de 320 lei aplicată prin procesul-verbal seria z nr. xxxx cu sancţiunea avertismentului. Dispune anularea dispoziţiei de ridicare seria z nr. rrrr . Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Judecătoria.."

Dupa ce am vazut ce scrie mai sus, am verificat temeiul meu, respectiv 998-999 cod civil si am vazut ca sunt din vechiul cod civil. De aici am dedus singur ca aceasta ar fi cauza respingerii cererii ca neintemeiata. Gresesc sa deduc astfel?

Mentionez ca am depus la dosar copii dupa toate chitantele cu respectivele cheltuieli si am explicat cum au aparut toate aceste cheltuieli.

Prin posta nu am primit inca nimic.

Va multumesc
Asteptati sa vedeti motivarea hotararii ca sa puteti motiva calea de atac.
Nu este clar daca acesta este motivul.
multumesc
Atunci astept motivarea.
Ati declarat calea de atac?

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda Raluca1771 Raluca1771 Buna seara! In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI ... (vezi toată discuția)
Amenda si cheltuieli de judecata ridicare auto-care hotarare trebuie sa o legalizez? Anca_Madalina_R Anca_Madalina_R Anul trecut, mi s-a ridicat autoturismul de pe locurile destinate persoanelor cu handicap din fata Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto parcata pe loc destinat persoanelor cu dizabilitati-cheltuieli de judecata Anca_Madalina_R Anca_Madalina_R In noiembrie anul trecut, mi s-a ridicat autoturismul de pe locurile destinate persoanelor cu handicap din fata Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in ... (vezi toată discuția)