avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda si cheltuieli de judecata ridicare auto-care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda si cheltuieli de judecata ridicare auto-care hotarare trebuie sa o legalizez?

Anul trecut, mi s-a ridicat autoturismul de pe locurile destinate persoanelor cu handicap din fata Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in care insotisem un bolnav extrem de grav, mergand in spatele Salvarii. Am platit 600 RON pentru a-mi recupera autoturismul si am primit o amenda pentru alti 200. Am facut plangere contraventionala, solicitand anularea procesului verbal de contraventie, a masurii de ridicare, repararea prejudiciuliu si inlocuirea amenzii cu avertismentul, fiind prima abatere de acest fel. Plangerea mi-a fost respinsa, ca neintemeiata, cu obligarea la plata catre intimat a sumei de 290 lei, reprezentand cheltuieli de judecata.Am facut apel. Avocatul care m-a reprezentat a timbrat insuficient cererea de apel (10 in loc de 20 lei), asa ca aceasta a fost anulata. Ulterior, am primit o citatie de la Politia Locala a Primariei Mun. Constanta, avand atasata o cerere de completare a dispozitivului hotararii deja pronuntate- "avand in vedere ca instanta a omis a se pronunta asupra cheltuielilor de judecata solicitate de intimat. Cererea a fost respinsa in hotarare definitiva, instanta motivand ca avocatul Politiei Locale nu s-a prezentat la nici o infatisare in instanta si cheltuielile de judecata nu se justifica.
Intrebarea: am primit o somatie de plata de la SPIT, pentru amenda de 200 lei si cheltuielile de judecata. Ce hotarare judecatoreasca trebuie sa legalizez si sa prezint la SPIT, ca sa nu mi se mai impute cheltuielile de judecata? Ambele sau doar pe cea definitiva, din urma apelului, chiar daca acesta a fost declarat ca respins, insa aceasta ultima hotarare a anulat cheltuielile de judecata? Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Ridicare auto parcata pe loc destinat persoanelor cu dizabilitati-cheltuieli de judecata Anca_Madalina_R Anca_Madalina_R In noiembrie anul trecut, mi s-a ridicat autoturismul de pe locurile destinate persoanelor cu handicap din fata Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Cerere neintemeiata - temei juridic inlocuit/abrogat alexdescro alexdescro Buna ziua, Am pe rol un proces in care am castigat si totusi nu am castigat. Am obtinut anularea procesului-verbal de contraventie si anularea procesului ... (vezi toată discuția)
Revizuirea doru112233 doru112233 Buna,am pierdut un proces civil si in recurs cu ceva terenuri,anulare act,as vrea sa stiu daca pot face cerere de revizuire si daca trebuie timbrat (vezi toată discuția)