avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Noul Cod Silvic - prevederea privind incheierea unui ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Noul Cod Silvic - prevederea privind incheierea unui contract pe 10 ani

Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu o lamurire in urmatoarea problema. Deţin, de circa doi ani, o suprafaţă de 3 ha de pădure, pentru care am încheiat până acum contract cu Ocolul Silvic local (contract cu valabilitate de un an, prelungit apoi pentru anul următor). Am văzut că acum există o prevedere în noul Cod Silvic, potrivit căreia proprietarii cu suprafeţe de sub 10 ha (deci, şi cazul meu) au obligaţia să încheie contracte pe 10 ani cu Ocolul Silvic. Pădurea pe care o deţin eu este în momentul de faţă în litigiu, existând posibilitatea ca să rămân cu jumătate din această suprafaţă (deci, cu 1,5 ha). Eu nu doresc să o exploatez (pădurea este virgină), locuiesc departe de localitatea unde se află, deci după ce se termină procesul în instanţă şi se decide cu cât voi rămâne (cu 3 ha sau cu 1,5 ha) o voi vinde sau o voi dona, nu o doresc şi până acum am băgat o grămadă de bani în ea deoarece am moştenit-o şi - evident - până nu se termină litigiul sunt obligată, în continuare, să plătesc pază, impozite şi alte taxe cerute de Romsilva. În aceste condiţii, vă rog foarte mult să-mi spuneţi ce posibilităţi legale am pentru a încheia contract de pază pe o perioadă tot de un an, deci nu de 10 ani, pentru că - repet - după ce termin procesul o voi da (chiar şi gratis), iar cine va intra în posesia ei poate va deţine o suprafaţă mai mare şi nu se va înscrie în categoria celor care au obligaţia să încheie contract pe 10 ani, deci nu ar avea de ce să preia contractul încheiat de mine. În plus, dacă rămân cu jumătate de teren, cum să închei eu acum contract pe 10 ani pentru tot terenul? Persoana cu care sunt în litigiu nu şi-a plătit niciodată impozite, pază şi nu o va face nici de acum înainte. Aşadar, vă rog mult să-mi spuneţi ce posibilităţi legale am ca să închei contract pe o perioada mai scurtă (poate tot de un an) şi nu de 10 ani.
Vă mulţumesc mult

Alte discuții în legătură

Romsilva ignora noul cod silvic. ce e de facut?! padureamea padureamea Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, o indrumare pentru rezolvarea unei probleme si multumesc oricui imi va da o mana de ajutor. Familia mea detine 3 ha de ... (vezi toată discuția)
Vanzarea padurii proprietate predeanuvictor predeanuvictor Detin 1 ha padure si doresc vanzarea catre stat . se poate si in ce conditi. (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare padure Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am o padure de 100 de ha, are in jur de 30000 de mc de lemn, pretul metrului cub de lemn este de 200-450 de lei, deci padurea mea ar fcae minim 6000000 de ... (vezi toată discuția)