avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci

Buna ziua , am o problema si v-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea indruma pe calea cea buna.
Am cumparat de la primaria din orasul meu doua locuri in cimitirul orasului insumand o suprafata de 9m patrati, unul din locuri este ocupat cu un fost membru al familiei mele , iar celalalt este liber . Anul acesta fost sa fac curatenie acolo si am constatat ca nu mai exista nimic din ce era (cruce gard etc.) iar in locul in care cred ca trebuia sa fie mormantul au fost ridicate alte cavouri . Tot in locul unde ar fi trebuit sa fie mormantul se afla un sicriu spart , iar pe capac cu toate ca nu se vedea foarte bine numele am reusit sa descifrez ultimele litere care sunt identice cu numele meu, ceea ce m-a facut sa cred ca acela era sicriul in care a fost inmormantat ruda mea , mentionez ca am un nume rar intalnit si cel putin in oras la mine nu exista alta familie cu acest nume sau care sa aibe un nume care se termina cu acele 4 litere.
Am vrut sa depun o plangere la politie , dar neffind sigur ca acolo a fost inmormantata ruda mea , am zis ca mai intai sa merg la primaria din oras sa ma ajute sa identific locul , in baza actelor pe care le am de cand am cumparat terenul. La primarie la registrul agricol mi s-a spus ca ei nu ma pot ajuta , pentru ca nu am nici un fel de evidenta a lucrurilor , ca singurul care stie unde este locul sunt eu cel care l-am cumparat.
Va marturisesc , nu stiu ce sa fac , am filmat si am facut poze la fata locului , vreau sa depun o plangere la politie , ca sa se ia masurile necesare , pentru ca au distrus locul au furat crucea si si au construit abuziv pe acel teren , dar nu stiu cu exactitate locul , pentru mine a fost dureros sa merg in cimitir la acel mormant , singurul reper care il aveam era numele de pe cruce , chiar si acum imi vine foarte greu sa ma gandesc la cele ce se intampla :((.... V-as fi foarte recunoscator daca a-ti putea sa ma indrumati in directia corect .
o zi buna !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:35, 29 Iunie 2015
Formulati plangere penala la politie ptr.infractiunea de profanare de cadavre si morminte prevazuta si sanctionata de art.383 Noul Cod Penal.
Fiecare cimitir detine regulament de ordine interioara si plan al tuturor locurilor de inhumare
Cand ti achizitionat cele 2 locuri de inhumare,pe documentul de achizitie este consemnat concret figura,loc?
Pentru clarificarea situatiei contactati personal administratorul cimitirului sau preotul
Conditionat de concluziile discutiei la nivelul cimitirului,puteti analiza oportunitatea unei plangeri penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte? ardeleanu_ana ardeleanu_ana Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au ... (vezi toată discuția)
Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)