avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals

buna ziua.anul trecut ,la o cunosrtiinta care avea actiunii la o firma sau cell putin asa credeam ,ii plateam o suma de banii pt a aparea in evidente cum ca as fii angajata la firma lui deoarece ramasesem insarcinata si doream sa am ajutoul social ...acesta mi-a eliberat chiar si o adeverinta semnata si stampilata de la firma respectiva deoarece am girat pt o prietena la un imprumut CAR...acum dupa un an ,aflu ca aceea adeverinta era falsa.,nu apar in nicio evidenta a muncii cum ca as fi fost angajata si asa zisa prietena pt care am girat nu a platit car-ul si ma ameninta ca ma da in judecata daca nu il platesc in locul ei!!!si automat iese la iveala adeverinta falsa de care eu nu stiam..ce sa fac ???? pot fii trimisa in judecata pt uz de fals ?
Cel mai recent răspuns: dogarudobra , utilizator 23:11, 1 Iulie 2015
Dvs. nu, dar pretinsul angajator da. Faptul ca ati folosit o adeverinta care s-a dovedit a fi falsa, asta nu inseamna ca ati intentionat sa produceti consecinte, in cunostinta de cauza.
Fosta cunostinta (nu o pot numi altfel pe amica care dupa ce ati ajutat-o, acum va ameninta) nu are decat sa plateasca creditul acordat, intrucat dvs. acum nu aveti venituri, pentru a achita creditul, in calitate de girant.
In alta ordine de idei, dvs. ati fi fost cea care ar fi actionat-o in instanta pe fosta cunostinta, daca ati fi fost in postura de a achita integral creditul, pentru a va putea recupera toate sumele platite ca si girant.
are si ea vina ei, ar fi fost bine daca lua niste bani necinstiti! Tot inselaciune se numeste
cat priveste chemarea in judecata pt recuperarea banilor olatiti ca girant nu cred ca se rezukva, deoarece girantul cunoaste de la inceput ca atubci cand debitorul nu-si poate plati datoria, plateste girantul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala marianGB marianGB Anul trecut, in luna octombrie, am vrut sa ajut un prieten sa aobtina un imprumut la CAR si am fost de acord sa fiu girantul sau. Insa adeverinta-tip cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta girant fara consimtamantul de retinere al angajatorului Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire.Am girat un prieten la un CAR in baza unei adeverinte angajament de plata care este semnata si stampilata de unitatea unde lucrez ... (vezi toată discuția)
Executare spike888 spike888 buna ziua!eu si cu inca o colega am girat o alta colega de serviciu cu un credit car intre timp persoana pe care am girat nu a mai platit ratele la car si ... (vezi toată discuția)