avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plafon indemnizatie crestere copil in valoare de 3400 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plafon indemnizatie crestere copil in valoare de 3400 ron...ANULAT...din 1 ianuarie 2016

Buna ziua,

In urma cu cateva ore Ministrul Muncii doamna Rovana Plumb a facut o declaratie in care spunea printre altele ca, de la 1 ianuarie 2016 va fi anulat plafonul maxim in valoare de 3400 ron pentru cresterea copilului pe perioada de un an.
Tot doamna Rovana Plumb spunea ca in prezent,parintii care se incadreaza la acest plafon nu au nicio problema insa nu a precizat daca e vorba sau nu de tot anul 2015.
Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea informatie,
Copilul nostru se va naste undeva pana in luna Noiembrie a acestui an iar noi evident vom inregistra dosarul complet in cursul lunii Noiembrie.
Exista posibilitatea sa nu mai beneficiem de acest plafon maxim pentru perioada de 1 an?
Toate dosarele inregistrate in cursul acestui an vor ramane in cadrul conditiile actuale?

Cu consideratie.

Marius Vladut
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 4 Decembrie 2015
Legea nu are efect retroactiv, conform art.15 alin.2 din Constitutie. prin urmare, legea civilă nouă se aplică tuturor situaţiilor ivite după intrarea ei în vigoare, excluzând aplicarea legii civile vechi.

Insa va trebui sa asteptam intrarea in vigoare a noului act normativ ca sa putem vedea daca s-a adoptat si un articol referitor la situatia expusa de dvs.
1. - Ministrii spun multe la TV pentru a capta interesul oamenilor.
- Ministrul muncii nu a fost in stare de un an de zile sa modifice Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

2. - Dar de la vorba si pana la fapta este drum lung.
- Pana in septembrie Parlamentul este in vacanta.

3. Dvs. va incadrati deoacamdata in actualele prevederi legale.

Buna ziua!

Se mai stie ceva de eliminarea plafonului de 3400 ?!

Iata aici un articol:

[ link extern ]

... toamna a inceput demult insa nu am regasit nicaieri acel faimos proiect de lege cu care ne ameninta " d-na ministru :(

Pana una alta, parintii cu venituri mari sunt dezavantajati... e drept acestia nu se incadreaza in categoria celor care "vaneaza" banii copiilor in alte scopuri decat acela de a asigura aproximativ acelasi confort financiar pentru care au muncit si in perioada in care sunt in concediu crestere copil. E dificil si asa sa poti sta acasa un an de zile cand ai un job bine platit ... traim in Romania si , din pacate, normalitatea devine anormala , deci nu ne mai mira nimic !
In prezent, numai Senatul a votat modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor de până la 2 ani, astfel cine optează pentru primul sau al doilea an ar putea primi minim 600 de lei sau maxim 3400 în primul, iar în al doilea an cel mult 1200, indiferent de opţiune.

Proiectul de lege se afla in curs de legiferare la Camera Deputatilor care este for decizional in privinta acestuia.

Detalii: [ link extern ]
Asa este ... din pacate nimic mai mult ...:( plafonul de 3400 ramane !

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2015-2016 nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta problema: ma aflu in concediu de sarcina si lauzie, pana in data de 03.12.2015. Urmeaza sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie ingrijire copii lavinia almasan lavinia almasan Buna ziua, Am nascut acum 6 luni gemeni, iar legat de drepturile care mi se cuvin as avea cateva intrebari: 1. stiu ca indemnizatia mamei se acorda doar ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Cineva anonim Cineva anonim Buna ziua. Lucrez la salarizare, intr-o institutie publica. Pana in prezent, in cadrul unitatii noastre nu s-a acordat stimulent de insertie pentru nimeni. ... (vezi toată discuția)