avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ordin de plata pentru trezorerie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ordin de plata pentru trezorerie

buna ziua!
am licenta pe contributii sociale (contabilitatea lor, constituirea, decontarea...) si as dori sa va intreb daca se poate ca o firma sa nu plateasca intr-o luna toata suma ce se datoreaza bugetelor de asigurari sociale. va intreb acest lucru pentru ca suma de pe declaratia 102 nu este aceeasi cu suma din ordinul de plata prin care se stinge datoria fata de aceste bugete. stiu sigur ca firma nu a platit mai mult in luna anterioara deoarece nu sta bine cu banii.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 19:51, 10 Iulie 2009
da, se poate .
Se poate si va fi apreciata pozitiv de catre stat, gen "nu prea au bani dar uite ca incerca. :) Lasand gluma la o parte, contributiile platite statului se impart in doua: contributii retinute salariatului si contributiile societatii. Neplata la timp a contributiilor retinute de la salariat are un caracter penal, spre deosebire de celelalte. Cei de la ANAF sting datoriile in ordinea contributii retinute, contributii societate, deci e foarte bine ca macar contributiile salariatului sa fie platite la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata datoriilor catre bugetul de stat valculucian valculucian Buna ziua! Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca ... (vezi toată discuția)
Poprire rbtm rbtm Buna ziua, am primit urmatoare adresa de la ANAF: \\"Catre SC A SRL\\" In baza art 149 alin (5) din OG 92/2003 ... se infiinteaza poprirea asupra sumelor ... (vezi toată discuția)
Ordinul mfp nr. 1460/2012 ºi procedura de rectificare bugetarã  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]În Monitorul Oficial 0750 din 06.11.2012 a fost publicat Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 1460/2012 de aplicare a prevederilor art. 35 alin. ... (vezi toată discuția)