avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract servicii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract servicii asociatie de proprietari

Fostul presedinte al asociatiei de proprietari a incheiat, in numele asociatiei, contract de furnizare servicii (apa, canal) cu furnizorul local. La data incheierii contractului, asociația nu avea personalitate juridica. Este valabil contractul?
Cel mai recent răspuns: paul_raluca , utilizator 22:23, 2 Iulie 2015
Da, este valabil acest contract, dar mai devreme sau mai tarziu furnizorul isi actualizeaza contractele, asa ca presedintele asociatiei se poate prezenta cu documentele asociatiei de proprietari la furnizor acum sau poate astepta sa fie chemat.
Pentru a fi mai exact, contractul a fost incheiat in anul 2008, după un an de la intrarea in vigoare a legii asociațiilor de proprietari, prin care se prevede expres ca asociația să aibă personalitate juridică. In anul 2010 am descoperit ca administratorul si presedintele au delapidat asociatia, au fost pusi sub urmarire penală dar procurorul i-a scos de sub urmarire penală întrucât, neavand pers.juridică, practic asociatia nu există. Ca atare, nici fapta nu există, neputand fi delapidată o entitate ce nu există legal. De aceea, revin cu intrebarea cum poate fi considerat un contract incheiat in numele unei persoane ce nu există - urmand logica procurorului.
Sunt abordari si domenii diferite.
Furnizorul asigura utilitati unui bloc si trebuie sa-si primeasca banii. Daca nu ar fi facut contract cu asociatia de locatari, asa cum a fost ea creata cand a fost dat blocul in folosinta, nu ati fi avut apa, gaze etc.

In privinta procurorului, acesta v-a adus argumentele lui sinumai pentru domeniul lui de activitate.
Inseamna că acolo unde se termină logica incepe justitia.
Nu, e invers!

Alte discuții în legătură

E legal , sa fiu obligat , taxe restante, de cand nu eram in asociatie! daniel58 daniel58 Problema Juridica: Buna ziua! am cumparat prin notariat un ap. cu o camera,situat in Hunedoara,str.Carpati , nr.2,bloc C2, ap 33. Adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste vidanjarea? Kinga22 Kinga22 In scara in care locuiesc s-a infundat canalizarea principala.Vecinii dau vina unul pe altul iar pe doamna de la asociatie nu o intereseaza si se pare ca ... (vezi toată discuția)
Restrictie la apa potabila florin_miron florin_miron Buna ziua Locuiesc in Galati, (108 aprtamente) in scara 1(36 apartamente), si de ceva vreme apa potabila se furnizeaza cu program si din ianuarie nu se va ... (vezi toată discuția)