avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare Proces Verbal de Contraventie Radar in mers
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare Proces Verbal de Contraventie Radar in mers

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, care este procedura pentru a face contestatie impotriva procesului verbal de constatare a unei contraventii la regimul circulatiei rutiere. Ce taxe si timbre trebuie cumparate si unde se platesc taxele. Va multumesc!

Am fost oprit la date de 30.06.2015 in Zaicesti, jud. Botosani si mi s-a comunicat ca am circulat cu viteza de 71 km/h, intocmindu-mi-se PV, cu 4 puncte amenda si 3 penalizare. Pe procesul verbal nu scrie decat ca am condus auto cu viteza.., nespecificandu-se unde, daca eram in localitate sau nu. Radar-ul, montat pe Logan MCV m-a luat din mers. As putea sa cer instantei si incadrarea la o viteza mai mica avand in vedere ca cinemometrul are o eroare de masurare de 2%, a.i puteam sa am o viteza intre 69 si 73 km/h?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:09, 3 Iulie 2015
Pentru motive temeinice,puteti formula plangere contraventioanla impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

suspendare permis pentru exces de viteza. crival crival Buna ziua. Intr-o dimineata din decembrie 2019 pe la ora 7 ma deplasam cu autoturismul pe directia Adjud - Onesti si am fost urmarit din spate de un Logan MCV ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal - viteza 71 km/h in zona de 50 km/h AlexandruPopa AlexandruPopa Buna seara, Doresc sa contestez un proces verbal primit pentru ca am circulat cu viteza de 71 km/h intr-o zona cu restrictie de 50 km/h. Motivul care doresc ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)