avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Am domiciliul stabil in Ro, rezidenta si asigurare medical in strainatate - non EU tara. Am un cont purtator de dobanda la BCR iar ANAF a aflat astfel ca am venituri in tara imi cere sa platesc 468 Ron CASS pentru 2012.

*Inteleg ca daca am venituri platesc impozit pe venit dar nu inteleg legatura cu asigurarea medicala?
*Inteleg ca ANAF / CASS nu stie ca am asigurare de sanatate in strainatate, ca sunt cetatean roman si ca asigurarea de sanatate e obligatorie dar nu inteleg de ce nu am primit in acest caz si un card de sanatate?
*Cunosc mai multi cetateni romani care n au parasit tara niciodata si care n au primit nici instiintari de plata CASS si nici carduri de sanatate - unde intreb?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru nerezidenti care obtin venituri din chirii. ContSters320921 ContSters320921 Ma adresez la Dvs. pentru un ajutor ca sa clarific situatia mea privind cererea de plata CASS. In primul rand, mentionez ca sunt un cetatean roman, ... (vezi toată discuția)
Eurocard mihaelacic mihaelacic Care este posibilitatea ca un cetatean roman care prezinta la un birou de internari carte de identitate cu cetatenie romana valabila, domiciliu in Romania, ... (vezi toată discuția)
Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)