avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LOCURI DE VECI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LOCURI DE VECI

In anul 1968 bunicii mele , Primaria unui oras i-a donat 10 locuri de veci in cimitir. Conform acestui act bunica mea era proprietara pe locurile de veci. Inteleg sa fac succesiunea pe aceste locuri de veci. Dar nu inteleg de ce ma obliga RAADPFL in mod ilegal si abuziv sa concesionez aceste locuri de veci, intrucat aceste locuri de veci sunt proprietatea familiei mele prin actul de donatie al Primariei din 1968.

Este ilegal ce face RAADPFL sa-mi concesioneze proprietatea mea, nerecunoscand actul de donatie al Primariei din 1968.

Dumneavoastra ce parere aveti?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
Hamarsold120000, utilizator
Cel mai recent răspuns: anla2 , utilizator 22:34, 2 Noiembrie 2024
Studiati cu atentie actul in baza caruia bunica dvs a primit cele 10 locuri de veci
Trebuie sa cunoasteti ca fiecare administratie de cimitir detine regulament de oridine interioara distinct
In intervalul de la incheierea documentului pana in prezent au fost achitate in termen obligatiile catre cimitir ?
Aveti in vedere ca in 1968 exista alta legislatie
In 1968,cimitirele faceau parte din domeniul public al unitatii administrativ-teritoriale=primarie, care era titularul dreptului de proprietate.
Administrația Cimitirelor si Crematoriilor Umane administreaza aceste cimitire in temeiul unei hotarari a consiliului local, care contine in anex Regulamentul cu dispoziţii referitoare la concesionarea locurilor de inmormantare, precum si alte prevederi.
Pentru clarificarea situatiei,trebuiesc studiate HCL local-cu referire la regimul cimitirelor si locurilor de inhumare



Domeniul public local al UAT deci al Primăriei , este alcătuit din diverse bunuri, printre care și cimitirele orășenești și comunale.
Primăria nu putea decât să dea în administrare, să dea în folosință sau în concesiune bunuri din domeniul public privat al UAT. și acest lucru pentru un nr. de ani, care sunt specificați în actul respectiv. Prin urmare, cred că trebuie să citiți cu atenție actul respectiv.


liamic43 a scris:

Domeniul public local al UAT deci al Primăriei , este alcătuit din diverse bunuri, printre care și cimitirele orășenești și comunale.
Primăria nu putea decât să dea în administrare, să dea în folosință sau în concesiune bunuri din domeniul public privat al UAT. și acest lucru pentru un nr. de ani, care sunt specificați în actul respectiv. Prin urmare, cred că trebuie să citiți cu atenție actul respectiv.

La care ,,act respectiv,, faceti referire: la acela al primariilor unde primarii au luat primaria pe persoana fizica si anuleaza actele anterioare emise pana un 1989 sau la actul de mostenire al cetateanului care a mostenit dreptul de folosinta al unui loc de veci concesionat pe termenul ,,de veci ?! De ce legea este interpretata in unele primarii dupa bunul plac al primarilor, iar dv in loc sa cititi cu adevarat cu atentie legislatia si hotararile consiliului local al respectivelor primarii, recomandati cetatenilor sa accepte incalcarea legii si abuzurile unor primarii? Oare constitutia si legislatia mai primeaza sau vointa mafiotilor abuzatori care din lacomie si incompetenta sfideaza acesta legislatie a tarii? Concret, ex: de ce la Craiova un loc de veci concesionat pe veci mostenit de la parinti este doar transcris iar in Olt sau altundeva se impune o noua concesionare pe un termen ,,X,, in locul transcrierii ?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O lege care incalca dreptul de proprietate Hamarsold2018 Hamarsold2018 Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul 1874 l-a donat primariei Craiova, ca sa se faca cimitirul ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate Hamarsold2020 Hamarsold2020 Subiect: O lege care incalca dreptul de proprietate Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate loc de veci cimitir bcory bcory Buna ziua, In anul 1944 bunica mea primeste printr-un act de donatie un loc de veci in cimitir, pe teren fiind construite un cavou si 2 locuri. Se precizeaza ... (vezi toată discuția)