avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test poligraf

In urma unui caz de spargere de locuinta al prietenei mele am fost considerat primul suspect in dosar, mi-a fost cerut sa accept testul poligraf si l-am acceptat, faptul este ca nu este nici o dovada ca am fost eu cel care a savarsit fapta respectiva dar politistii anchetatori mi-au zis ca la testul poligraf am iesit mincinos si ma acuza ca eu am fost, insa doar pe baza testului poligraf. de la locul faptei au fost preluate amprente, facute poze si toate procedurile legale, am fost prezent la toate citatiile primite si la ultimele nu sa intamplat decat sa imi repete intr-una ,,unde ai dus lucrurile,, timp de 15-20 minute, as vrea sa stiu ce pot face in aceasta privinta? Daca as consulta dosarul sa vad daca intradevar sunt alte probe impotriva mea inafara de testul poligraf si daca rezultatul acestuia este cel zis de catre organele ce ma ancheteaza si de asemenea daca poate fi contestat. Mai este faptul ca ei iau legatura cu prietena mea si-i zic tot felul de lucruri pe care eu nu le-am zis si care ma incrimineaza in dosar daca ar fi adevarate.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:00, 13 Iulie 2015
Prima problema e ca nu stim situatia. Sustineti ca nu sunt probe, or pe noi ne intereseaza ce s-a intamplat ca sa dam o idee. Unde ati fost, cu cine, de ce va suspecteaza pe dv. etc.
Contactati un avocat.
Rezultatul testului poligraf nu poate fi considerat probă în sine. Pentru a putea fi condamnat sunt necesare probe, dintre cele prevăzute de legea procesual penală.
Aveți dreptul de a consulta dosarul, personal sau prin avocat.
Ea (prietena mea/pagubita) a fost plecata din localitate de luni si sa intors joi timp in care eu am ramas in oras si de asta sunt suspect. In urma preluarii amprentelor nu mi sa dat niciun raspuns tot pe ce se bazeaza e testul poligraf si press-ing-ul pe care il pun asupra mea sa recunosc ceva ce nu am facut. Ceilalti din apartamentul dansei au zis ca au vazut geamul deschis dar nu au banuit nimic iar in prima zi, luni, o colega de apartament a fost in camera ei si a zis ca a vazut bunurile in camera si dupa nu a mai intrat si a zis ca nu a dat importanta geamului, cert e ca doar eu sunt considerat suspect, ceilalti(colegii de apartament) au dat doar o simpla declaratie si atat, nu li s-au luat amprente sau altceva, pe cand mie mi sa facut o baza de date cu amprente si poze din profil. De specificat e ca ea sta in chirie in apartamentul respectiv. Singura mea nemultumire e ca de ce ma acuza pe mine daca nu au dovezi clare si in plus la ultima audiere m-au tinut incontinuu in aceleasi intrebari ,, Unde ai dus lucrurile? ,, , ,,Recunoaste ca tu ai fost,, e o procedura legala asta?
Trebuia sa va angajati avocat imediat.
Capcana cea mai mare in care cad persoanele este aceea ca daca ei cred ca sunt nevinovati nu au probleme ceea ce este adesea gresit.
Daca ati picat testul v-au incoltit.
Daca mergeti cu avocat specializat in drept penal s-ar fi refuzat testul poligraf si avocatul argumenta si din ce motive.
Adica dvs. vroiati sa il faceti dar...nu se facea...
Este simplu dupa logica mea...

Daca locuiti cu ea e clar ca exista si amprentele dvs.
Si daca exista amprente...

Incercati sa aflati ce este la dosar si poate ca inca nu este prea tarziu sa va angajati avocat.
Daca va angajati avocat se poate ocupa acesta de studierea dosarului in mod direct.

Incercati sa nu va angajati avocat dupa condamnare deoarece o sa va coste si foarte mult si probabilitatea sa scapati va fi foarte redusa...spre zero ca sa intelegeti mai clar...
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dar dvs ce ati facut in timp ce avea loc spargerea? V-a vazut cineva in alta parte, poate da marturie cineva pt dvs?

Chiar si eu, ca neprofesionist, va vad subiect principal. E posibil sa aveti neplaceri foarte grele in curand.

Sa fiti arestat, adica...

Alte discuții în legătură

Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)
Furt din camera, politia suspicioasa selena_88 selena_88 As avea o intrebare la dvs. Din camera de camin i s-a furat unei colege suma de 500 de roni, a scris declaratie la politie, noie celelalte 3 colege am fost ... (vezi toată discuția)