avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din camera, politia suspicioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din camera, politia suspicioasa

As avea o intrebare la dvs. Din camera de camin i s-a furat unei colege suma de 500 de roni, a scris declaratie la politie, noie celelalte 3 colege am fost suspecte. Dupa o zi, cineva a intrat cu cheie in camera in timp ce eram plecate toate 4, a fortat dulapul colegei care era incuiat si al meu, mi l-a spart si mi-a fost furat un portmoneu in care se afla suma de 75 euro, celelate dulapuri erau neasigurate.Aveam in dulap si laptopul. Am chemat politia, s-au luat amprente, concluzia detectivului : foarte ciudat!Tin sa zic ca de la an la an,iala nu se schimba si cheile raman aceleasi, deci daca cinva ramaine cu o dublura, nimeni nu stie. Plus ca am avut la inceputul anului o colega cu care si eu si colega mea am avut cateva probleme si s-a schimbat din camera, dar nu tocmai cu cele mai buneganduri. Acum, detectivul de la sectia de politie, a zis ca mergem toate sa dam testul cu poligraful, toate am zis ca nu ar fi nici o problema. Am mers in vacanta, dupa doua zile de cand ne-am intors suma furata 500 de roni, 75 euro si 50 de lei mold.) a fost impachetata intr-o foie A4 si bagata sub usa noastra, iarsi noi 4 eram plecate la scoala. A doua zi am merg la politie, eu si colega mea, sa declaram ce s-a intamplat, ca sa aflam ca cazul a fost pasat unui alt detectivpresupun), de la aceasi sectie. Am discutat cu aceasta, am rugat sa fie luate amprente de pe foie. Si eu si colega mea, avem impresia ca domnii cred ca cineva din noi doua sau amandoua am inscenat totul. Ne-au dat niste intrebari subtile, mi-au zis ca daca cineva a inscenta sa recunoasca, ca daca nu incepe cercetarea penala,si ceva de Parchet parca zicea..si va fi mai rau ca se ajunge la Judecatorie. Acum eu nu mai inteleg, mi-au fost furati banii, am fost stresata ca doamne fereste cineva poate intra cand vrea la mine in camera, fie ziua - fie noapte, si mai sunt si suspecta. Fac acum Drept, dar inca nu cunoasc toate procedurile si as vrea sa stiu ce sa fac,caci mi se pare foarte aberant ca domnii sa vina cu astfel de presupuneri. Acuma astept sa vad, ce e cu detectorul, trebuie sa merg, nu trebuie? nu am dat nimic in scris si nici nustiu daca sunt obligata, va rog sa imi spuneti, chiar nustiu ce sa fac. Va rog mult sa ma ajutati.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:57, 16 Ianuarie 2012
Politia are un cerc de suspecti,in care va aflati.
E recomandat sa mergeti la detector,nu este obligatoriu.

Va sfatuiesc sa va linistiti.
Testul poligraf reprezinta sondarea simularii, deoarece exploateaza aceasta posibilitate stiintifica de a inregistra modificarile fiziologice ale subiectilor testati, concomitent starilor emotionale corelate cu negarea adevarului si starea de frica resimtita de infractor fata de posibilitatea demascarii sale.
Poligraful nu inregistreaza minciuna ca atare, ci modificarile fiziologice ale organismului in timpul variatelor stari emotionale care insotesc simularea.
O minciuna spusa constient, pe langa efortul mental pe care-l necesita, produce si o anumita stare de tensiune emotionala,care poate fi detectata si inregistrata de aparatura poligraf
Persoana vinovata reactioneaza cand minte, deoarece intrebarile relevante ale testului provoaca emotii sau trairi care au existat in momentul comiterii infractiunii.
Atentie,ca anterior supunerii la testul poligraf ,este necesar a vi se aduce la cunostiinta ca nu vor fi supuse testării următoarele categorii de persoane:
- femeile însărcinate;
- minorii sub 18 ani;
- alcoolicii cronici;
- persoane cu afecţiuni psihice indiferent de diagnosticul formulat în documente medicale;
- persoane aflate sub tratament medical ce nu poate fi întrerupt;
- orice alte persoane despre care expertul apreciază motivat că nu sunt apte pentru efectuarea examinării poligraf.
Persoanele ce urmeaza a fi examinate cu tehnica poligraf trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa nu fie supuse unor anchete obositoare;
- anterior sa aiba asigurata o alimentatie normala;
- sa nu fie amenintate cu tehnica poligraf;
- sa nu fie sub influenta bauturilor alcoolice;
- sa nu fie sub influenta medicamentelor cu actiune asupra functiilor sistemului nervos central;
- sa nu fie duse in campul infractional
- sa nu participe la confruntari;
sa nu fie prezentate pentru recunoasterea din grup si sa nu li se prezinte persoane spre recunoastere etc.
Conditia obligatorie la examinarea cu tehnica poligraf este normalitatea psihofiziologica a subiectului.
Poligraful este un instrument care nu determina acuratetea sau validitatea testelor. Acestea se bazeaza in intregime pe competenta examinatorului(a psihologului).
În România testarea poligraf este benevolă, se efectuează numai cu acordul scris al persoanei, refuzul examinării nu incumbă efecte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful. Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)
Test poligraf - solicitare aura2014 aura2014 Buna ziua, am un vecin care mi-a furat un transformator de 8000 lei, trifazic si stiu ca el mi l-a furat , am un prieten care stie dar îi e frica sa se puna ... (vezi toată discuția)
Test poligraf - erori dimex dimex Buna ziua , am o intrebare , testul poligradf poate da erori? si in ce situatie? daca un om este terorizat zilnic de o situatie urita, credeti ca asta poate ... (vezi toată discuția)