Buna ziua!
as vrea sa aflu si eu daca as putea beneficia de somaj in conditiile in care am stat cateva luni in concediu fara plata dupa CIC de 11 luni , iar in ultimele 7 luni am fost angajata..adica in cfp de dupa cic eu stiu ca sunt platite contributiile..plus ca in aceste 7 luni eu am avut o contributie f buna avand salariul mare pe cartea de munca.
multumesc anticipat pt raspunsuri! :)
1. Pe perioada de concediu crestere copil (CCC) si pe perioada de CFP pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani ati fost asigurata numai la sanatate, plata contributiei fiind facuta de AJPIS de la buget.
2. Perioadele de CCC si CFP nu sunt stagii de cotizare la somaj ci sunt asimilate stagiilor de cotizare si sunt luate in calcul numai pentru a se stabili numarul de luni pentru care se acorda indemnizatia de somaj.
3. Pentru stabilirea dreptului la indemnizatia de somaj si calcularea acesteia se au in vedere 12 luni de stagiu de cotizare la somaj de dinainte de a intra in CCC.
Somaj
mine58
Buna ziua,
Cu ce art. trebuie incheiat un contact de munca pentru a beneficia de somaj? Indemnizatia de somaj se calculeaza de la ultimul somaj sau se tine ... (vezi toată discuția)