Buna seara. As dori sa stiu unde gasesc Contractul Colectiv de Munca pentru a sti care sunt conditiile de munca, modul de salarizare etc.? Va multumesc.
1. Intrebati pe angajatorul dvs. daca are incheiat un CCM la nivelul unitatii sau exista un CCM incheiat la nivel de sector de activitate si care este aplicabil si angajatorului dvs.
2. - Daca exista un asemenea CCM trebuia sa vi se prezinte si dvs. la data cand ati semnat contractul individual de munca (CIM).
- Daca va uitati in CIM, la litera "N.Dispoziii finale", acolo scrie care este CCM aplicabil unitatii cu care ati incheiat CIM.
3. Sau puteti sa intrebati la ITM daca angajatorul dvs. are inregistrat acolo un CCM la nivel de unitate.
4. Incepand cu anul 2011 nu mai exista CCM unic la nivel national (CCMUNN).
Cred ca are mai mult de 20, deoarece in contractul individual de munca(CIM) e specificat faptul ca prevederile CIM-ului sunt aplicabile conform CCM-ului, iregistrat sub un numar...
Cim versus ccm
NEW_GUEST
Am incheiat contractul individual de munca la o data la care era in vigoare contractul colectiv de munca ce prevedea o anumita grila de salarizare. De ... (vezi toată discuția)